Inici / Notícies
NOTíCIES

María Emilia Adán, nova presidenta de la Fundació ADEIT de la Universitat de València

La degana del Colegio Nacional de Registradores de la Propiedad, Mercantiles y Bienes Muebles i presidenta del Consell Social, María Emilia Adán, ha sigut nomenada presidenta de la Fundació ADEIT de la Universitat de València durant la reunió del seu Patronat celebrat la pasada setmana.

María Emilia Adán: «Seguim, entre tots, fent que la Fundació ADEIT siga una peça essencial per a la societat valenciana

María Emilia Adán succeeix en el càrrec a Juan Manuel Pérez Mira, qui durant els dos últims anys ha ocupat la presidència de la Fundació ADEIT, una etapa que ha qualificat de «intensa i profundament enriquidora».

La nova presidenta de la Fundació ADEIT ha felicitat a Juan Manuel Pérez pel seu treball i gestió durant la seua presidència, al mateix temps que ha manifestat la seua voluntat de continuar treballant en la mateixa direcció que els seus antecessors amb l’objectiu de continuar aprofundint en matèria de cooperació universitat-empresa. «Les idees de Juan Manuel Pérez Mira han permés avançar a aquesta Fundació; deixa una petjada indeleble», ha afirmat. «Seguim, entre tots, fent que la Fundació ADEIT siga una peça essencial per a la societat valenciana», ha remarcat.

Per la seua banda, la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, s’ha sumat al reconeixement al treball de Juan Manuel Pérez Mira com a president de ADEIT i ha felicitat María Emilia Adán, a qui ha agraït la seua «generositat» en acceptar tant la presidència del Consell Social de la Universitat de València com de la Fundació ADEIT.

Una Fundació per a acostar la Universitat al seu entorn
La Fundació ADEIT, mig propi de la Universitat de València, treballa, des de la seua creació fa més de 30 anys, per a servir de punt de trobada entre la Universitat de València i el seu entorn socioeconòmic. Per a això, desenvolupa programes de formació, pràctiques, ocupabilitat i emprenedoria, entre altres. La Fundació ADEIT compta amb un Patronat del qual formen part representants de la Universitat de València i de la societat valenciana, així com un nodrit grup de rellevants empreses que aposten per la promoció de la cooperació universitat-empresa.

Trajectòria de María Emilia Adán García
La nova presidenta del Consell Social de la Universitat va nàixer a Segorbe (Castelló) i es va llicenciar amb premi extraordinari en Dret a la Universitat de València. En la Universitat, va obtindre també el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Dret.

Registradora de la Propietat i Mercantil des de 1988, ha exercit les seues funcions en els registres de la propietat de Viver (Castelló), Gandia, Manises (València), Segorbe i Nules (Castelló), a més de la ciutat de València.

Mª Emilia Adán ha sigut directora del Centre d’Estudis Registrals de la Comunitat Valenciana i membre de la Comissió del Protectorat de Fundacions de la Comunitat Valenciana i del Fòrum per la Justícia del Consell General de l’Advocacia. A més, va ser presidenta de l’Associació CONVIVENTIA fins a l’any 2017.

En 2010 va ser triada degana del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de la Comunitat Valenciana i reelegida en aquest càrrec en 2014. L’any 2017 va ser triada degana del Colegio Nacional de Registradores de la Propiedad, Mercantiles y Bienes Muebles, càrrec que ocupa en l’actualitat.

Des de juliol de 2019 és, a més, vocal del Comité Executiu de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles.

Patronato

 

Notícia publicada: 07/10/2019