Concoval

“Des de Concoval volem impulsar al costat d’ADEIT una emprenedoria innovadora i col·lectiva en clau cooperativa, i entés en un sentit ampli; una emprenedoria que -sense excloure’l- vaja més enllà de l’autoocupació, per a aconseguir altres aspectes en els quals la iniciativa ciutadana pot contribuir a impulsar el progrés socioeconòmic sostenible de la Comunitat Valenciana en àmbits com ara l’habitatge, el consum, la transició energètica o la lluita contra la despoblació”.
Emilio Sampedro Baixauli. President de Convoval.

La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) és el màxim òrgan de representació de les empreses cooperatives i de les seues organitzacions en la Comunitat Valenciana. És una entitat sense ànim de lucre que, des de la seua constitució en 1989, integra a totes les federacions de cooperatives existents en la comunitat autònoma, representant a les cooperatives de totes les classes: agroalimentàries, crèdit, treball associat, ensenyament, consumidors i usuaris, elèctriques, habitatges, serveis i transports.

El cooperativisme valencià se situa entre els més dinàmics i pròspers d’Espanya, i és el que presenta un major ventall d’activitats econòmiques desenvolupades a través d’aquesta fórmula. Hui, el cooperativisme valencià representat en la Confederació agrupa més de dues mil sis-centes empreses, que donen ocupació directa a quasi 60.000 persones i tenen un volum de vendes total pròxim als 8.000 milions d’euros. S’estima que més de la meitat de la població de la Comunitat és cooperativista i que les vendes de les cooperatives valencianes representen un 7,93% del PIB.

Web: https://concoval.es/es/
Any d’incorporació: 2023