Congressos i altres activitats  |  Departament de Congressos i Organització d’Actividades  |  Tel. 96 158 39 24  |  congresos@adeituv.es

Les conferències d’ADEIT

Són un cicle gratuït de conferències i debats sobre temes de màxima actualitat i interés per al sector empresarial i per a la comunitat universitària, organitzades per ADEIT. Amb elles, volem

❶ Fomentar el coneixement, l’actualització de continguts i l’intercanvi d’experiències.

❷ Servir de punt de trobada i reflexió entre el món de l’empresa i de la Universitat.

❸ Propiciar un espai de debat sobre el futur de la societat i les seues problemàtiques.

La temàtica de les conferències és àmplia i variada. Management i gestió empresarial, actualitat econòmica, desenvolupament social, evolució cientificotècnica, patrimoni i cultura o avanços en àmbit de la salut són alguns dels àmbits sobre els quals pivoten les conferències.

VICENT SOLER

L’aposta de la innovació i la digitalització millora la competitivitat de les empreses

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, s’ha mostrat contundent: «el camí per a la millora de la competitivitat de les nostres empreses passa per una aposta ferma per la innovació, la digitalització i la internacionalització». Així ho ha assenyalat Soler durant la seua conferència ‘La transformació del model econòmic en la Comunitat Valenciana’ emmarcada en el cicle ‘Les conferències de ADEIT’ oferida al Patronat de la Fundació ADEIT.

Durant la conferència, Soler va ratificar que el model econòmic de la Comunitat Valenciana «exigeix una aposta sòlida per millorar la productivitat a través de la incorporació de tecnologia i coneixement als processos productius, amb l’objectiu d’aconseguir un creixement econòmic estable i sostenible a llarg termini que genere benestar per a totes les valencianes i valencians».

DANILO PETRANOVICH

La importància de les humanitats en la direcció d’empreses

En un món empresarial complex on l’anàlisi de dades i el màrqueting són habilitats altament valorades, com incideixen les humanitats en termes d’avantatge competitiu? El Dr. Petranovich ens va comptar com competències més desenvolupades en perfils d’índole humanística com la tolerància, l’empatia, la creativitat, la resolució de conflictes o el pensament crític són cada vegada més importants i demandades en les companyies.

Danilo Petranovich és el director del Abigail Adams Institute (AAI), a Cambridge, Massachusetts, i tutor en la Kirkland House d’Harvard University. És llicenciat per Harvard i Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat de Yale.  Actualment compagina les seues tasques de direcció amb altres de caràcter docent, impartint cursos de teoria política, pensament social i humanitats en les universitats de Duke i Yale.

SANTIAGO POSTEGUILLO

Roma, literatura i empresa: tres vèrtexs d’un mateix triangle

L’escriptor Santiago Posteguillo va reivindicar el paper que la història pot jugar en el món actual per a prendre decisions ètiques i no repetir errors. Ho va fer durant la seua ponència dins del cicle Les Conferències de ADEIT, en la qual va desgranar les virtuts i encerts de personatges històrics com Mandela, Juli Cèsar o Trajà, que -va afirmar- poden ensenyar molt al món de hui. “Els polítics han comés grans errors per oblidar els llibres d’història”, va assenyalar. En aquest sentit va subratllar la necessitat d’apostar per les humanitats: “necessitem l’empresa, però també les humanitats per a prendre decisions ètiques i no repetir errors històrics”.

Posteguillo va realitzar un repàs per les característiques dels grans personatges de l’Antiga Roma per a definir quins aspectes necessita l’empresariat actual, que va resumir en tenacitat, resistència i negociació. Aspectes –va dir- presents, així mateix, en grans escriptors i altres personatges històrics com Gandhi o Mandela.