Especialistes clínics i experts en investigació traslacional en el camp de les malalties hepàtiques i digestives es reuneixen els dies 7 i 8 d’octubre en la nostra seu en el Workshop on Liver and Gut Fibrosis. L’objectiu, debatre sobre els mecanismes moleculars involucrats en la fibrosi intestinal i hepàtica.
El Workshop on Liver and Gut Fibrosis, avalat per la EASL, ha sigut dissenyat per a explorar opcions que podrien millorar els enfocaments terapèutics actuals i identificar noves dianes farmacològiques que alleujaran la càrrega de la fibrosi per a milions de pacients. Juan Vicente Esplugues, catedràtic de Farmacologia de la Universitat de València i responsable de la trobada.
Organitzat per la Unitat de Farmacologia Digestiva i Inflamatòria de la Universitat de València, concretament en la Facultat de Medicina, i gestionat integralmentper la Fundació ADEIT, el workshop posa sobre la taula el coneixement entorn dels mecanismes moleculars involucrats en la fibrosi intestinal i hepàtica, fonamentals en l’evolució de patologies tan prevalents com la malaltia inflamatòria intestinal o la malaltia hepàtica crònica. La reunió plantejarà, a més, el desenvolupament de noves estratègies per a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades.
El Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD) i la Fundació FISABIO patrocinen aquesta trobada.
La fibrosi és un problema global caracteritzat per un creixement excessiu de teixit fibrós, provocat per una inflamació crònica i per processos de reparació i remodelació de teixits alterats. Es produeix en diferents òrgans, inclosos pulmons, renyons, fetge i intestins, i és un component clau de patologies importants com la fibrosi quística, la malaltia de Crohn o la malaltia del fetge gras no alcohòlic, estretament relacionada amb el sobrepés.