Representants del món empresarial, de l’Administració i de la Universitat debatran en la Fundació ADEIT sobre sostenibilitat. Ho faran en les trobades que la Universitat de València organitza en el marc del seu projecte ‘ODS, jo sí!’, liderat pel Vicerectorat de Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat.
Les trobades, que se celebraran amb caràcter mensual, tenen com a objectiu convertir-se en un fòrum permanent de coneixement, debat i sensibilització sobre els reptes de la societat. “És necessari crear aliances amb l’Administració Pública valenciana, les organitzacions i el teixit empresarial”, explica la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez. “La Universitat, com a part del seu compromís social, ha de ser l’encarregada de provocar aquestes sinergies”, assegura la vicerectora.

La finalitat última –afig Elena Martínez– és “buscar estratègies participades que conduïsquen a la implementació de l’Agenda 2030″. “Es tracta de prendre consciència davant els limitats recursos del planeta i emprendre conjuntament accions pel canvi”, conclou.
Com poden canviar les empreses el model social, ambiental i econòmic
El primer de les trobades, que tindrà lloc el pròxim 28 de juny a les 17.00 hores en la seu de ADEIT i podrà seguir-se en línia, portarà per títol “Com poden canviar les empreses el model social, ambiental i econòmic. L’Agenda 2030 com a full de ruta”.
Participaran en aquesta primera trobada Carlos Ledó, fundador de Idai Nature, empresa valenciana guardonada per la Comissió Europea com la més sostenible d’Europa; Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum; Joaquín Nieto Sainz, director de la Oficina de el OIT per a Espanya i expert en l’Agenda 2030; i Adela Cortina, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València i directora acadèmica de la Fundació Ètnor.