Més de 150 assistents, entre públic presencial i en línia, s’han donat cita en el XXIII Simposi Internacional de Botànica Criptogàmica, celebrat en la seu de la Fundació ADEIT.
Amb el lema ‘Criptògames: Biodiversitat, Conservació i Interaccions’ el principal objectiu del simposi és oferir al personal docent, investigador, gestor i estudiantat l’oportunitat de difondre els resultats recents de la investigació en els diferents camps de la criptogamia (Briologia, Ficologia, Liquenologia, Micologia i Pteridologia), i alhora establir noves xarxes d’intercanvi i col·laboració científiques.
En l’actualitat, hi ha més de dos milions de cites pertanyents a 20.500 espècies, de les quals més del 24 per cent pertanyen a criptògames.
Julio Ramón. Director general de Medi natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana
Així ho ha explicat durant la inauguració del simposi Violeta Atienza, presidenta del Comité Organitzador i professora de la Universitat de València. A més, el director general de Medi natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Julio Ramón, ha subratllat que, en l’actualitat, hi ha més de dos milions de cites pertanyents a 20.500 espècies, de les quals més del 24 per cent pertanyen a criptògames.

El simposi s’emmarca dins del context general del canvi global i els seus reptes socials, per la qual cosa, com subratlla la presidenta del comité organitzador, les principals temàtiques són la protecció de la biodiversitat en totes les seues facetes, la gestió sostenible de l’aigua i la lluita enfront del canvi climàtic.
La secretaria tècnica d’aquesta trobada, que se celebra per segona vegada a València, ha sigut gestionada des d’ADEIT.