Inici / Notícies
NOTíCIES

Un diploma abordarà la prevenció dels accidents laborals de trànsit, que representen el 70%

POSTGRADO UV - Diploma en Seguridad VialEls accidents laborals de trànsit representen a Espanya el 70 per cent del total d’accidents laborals. La seua gravetat sol ser molt superior a la dels accidents laborals ocorreguts al centre de treball. Així ho explica el director del diploma en Seguretat Viària Laboral de la Universitat de València, Francisco Toledo. Un diploma que té com a objectiu principal formar experts que sàpiguen donar una resposta eficaç davant la problemàtica d’aquests accidents i incorporen eines d’avaluació i gestió d’accidents de trànsit als sistemes de prevenció de les empreses.

Segons dades de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball, dels 65.000 accidents laborals de trànsit que es van produir l’any passat, el 70 per cent van ser accidents en el trajecte, concretament en el d’anada a la feina, i l’altre 30 per cent es van produir en missió, és a dir, en desplaçaments que el treballador recorre per raó de la seua feina.

Un dels grans reptes de les empreses, els accidents de trànsit
Els responsables del diploma indiquen que aquests accidents de treball suposen un dels grans reptes a què s’han d’enfrontar actualment les empreses i la societat. Del total d’accidents laborals de trànsit, el 10 per cent van causar baixa laboral. El 2010 es van produir 759 accidents amb víctimes mortals en hores de feina, dels quals 264 van ser per accident de trànsit.

A través del diploma en Seguretat Viària Laboral de la Universitat de València, gestionat per la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), els estudiants podran distingir i conèixer les diferents tipologies d’activitats laborals relacionades amb el trànsit, identificar i analitzar els factors de risc que intervenen en els accidents de trànsit, saber distingir els accidents que són considerats laborals i conèixer quin és el protocol d’actuació en la investigació d’un accident des de diferents punts de vista (policial, judicial, administratiu i assegurador).

Més informació i inscripcions en:
Diploma de Seguretat Viària Laboral