Inici / Notícies
NOTíCIES

Tenir una actitud positiva, primer pas per a trobar treball, segons Deloitte

La responsable de Recursos Humans de Deloitte en la Comunitat Valenciana, Murcia i Andalusia, Victoria Casañ, va animar als titulats universitaris assistents a la conferència ‘Claus per a trobar treball’ a tenir una actitud positiva davant la recerca d’ocupació, en el marc del programa Dilluns amb Ocupació en ADEIT.

Durant la conferència, l’experta en recursos humans va subratllar la importància de ser positius i tenir la fortalesa per a vèncer qualsevol adversitat. En aquest sentit, va indicar que, encara que el total dels desocupats a Espanya representen el 24 per cent, només un 8,6 per cent d’aquests tenen títol universitari.

Casañ va ressaltar la importància de tenir una titulació universitària perquè encara que les xifres d’atur siguen altes, la taxa d’atur en titulats universitaris és menor.

També va precisar la importància de ser optimistes i va afirmar que, segons un dels últims estudis realitzats a aturats, les persones que deien ‘jo crec que vaig a trobar treball’ van tardar 19 mesos menys en emprar-se que les persones que estaven més preocupades per l’entorn i per la situació.

Personal branding
La conferenciant també va animar als assistents a crear el seu pròpia personal branding, marca personal. «Hem de començar a distingir-nos a causa de la competència tan forta que hi ha. És fonamental descriure les nostres fortaleses i saber quins punts hauríem de millorar per a arribar a un lloc de treball», va precisar. En aquest sentit, Casañ va comentar les característiques que ha de tenir tota marca personal: especialització, lideratge, personalitat, particularitat, unitat, persistència i visibilitat. Relacionat amb aquest últim punt, va destacar la importància d’estar presents en xarxes socials de forma activa. Concretament, en xarxes professionals com LinkedIn, i de mantenir viu el currículum.

Aquesta conferència s’emmarca dins del programa Dilluns amb Ocupació que organitza ADEIT i que té com finalitat facilitar la incorporació dels titulats universitaris a les empreses. Cada dilluns, empreses capdavanteres ofereixen les seues oportunitats d’ocupació i ofertes als titulats de la Universitat de València.