Inici / Notícies
NOTíCIES

La formació de professionals, clau en la prevenció i tractament de les addiccions

Espanya es manté entre els primers llocs de la Unió Europea en consum de cocaïna, cànnabis, alcohol i tabac, malgrat tenir una de les esperances de vida més altes de tot el continent, segons l’informe de l’organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) sobre el panorama de salut, Health at a Glance. Especialment preocupants són les dades de l’informe en relació amb la població juvenil, ja que el perfil dels drogodependientes és cada vegada més jove, afectant de forma creixent a les dones.

Francesc Verdú: El programa del màster evidencia un correlat entre els problemes que existeixen un nostra societat i la necessitat de formació i atenció que tenen les persones afectades per aquesta problemàtica
En aquest sentit, l’estudi constata la necessitat de formació de professionals especialistes des d’una perspectiva social que responga a la importància creixent que ha adquirit la problemàtica de les drogodependències. «La formació és clau per a elaborar i executar plans de prevenció des d’àmbits d’actuació diversos que abasten totes les àrees de les addiccions: diagnòstic i tractament, neuropsicologia, medicina legal i peritatges i inserció social», explica Francesc Verdú i Asensi, cap de drogodependències de la Consellería de Sanitat de la Generalitat Valenciana i director del Màster en Prevenció i Tractament de les Conductes Addictives de ADEIT.

Formar en la prevenció, el diagnòstic i el tractament
La Universitat de València presenta la 12ª edició del Màster on-line en Prevenció i Tractament de les Conductes Addictives. Organitzat pel Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal de la Universitat, el màster està dirigit, principalment, a psiquiatres, mèdics psicòlegs, psicopedagogos, treballadors socials, diplomats universitaris en infermeria, advocats, farmacèutics, sociòlegs, educadors socials, criminòlegs, professors de primària i ESO. El seu objectiu és contribuir a l’adquisició de coneixements teòrics i habilitats pràctiques en drogodependències amb la finalitat de poder actuar des de les àrees formatives claus: prevenció, diagnòstic i tractament. «El programa del màster evidencia un correlat entre els problemes que existeixen en la nostra societat i la necessitat de formació i atenció que tenen les persones afectades per aquesta problemàtica», assenyala Francesc Verdú, director del títol de postgrau. El màster començarà el pròxim mes de gener i s’impartirà íntegrament on-line a través de l’aula virtual d’ADEIT.

Més informació:
Màster en Prevenció i Tractament de les Conductes Addictives 

Notícia publicada: 12/12/2013