Inici / Notícies
NOTíCIES

MOTIVEM i Pràctiques, dos punts forts de la presència de ADEIT en el Fòrum d’Ocupació

La 16 edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia de la Universitat de València va congregar a més de 50 entitats i institucions, entre elles la Fundació Universitat-Empresa ADEIT, així com administracions públiques -municipals i autonòmiques-, consultores, assessories fiscals, sector bancari, col·legis i associacions professionals, entre altres. «El fòrum és el resultat del treball de les empreses col·laboradores –que cada any són més-, els professors i l’equip tècnic de la facultat. Ho fan per la nostra Universitat i per la societat en general, la qual cosa aconsegueix que s’intensifiquen les relacions entre la institució i les empreses i millora la inserció laboral dels nostres estudiants», va assenyalar José Manuel Pastor, degà de la Facultat d’Economia.

En l’acte d’inauguració Esteban Morcillo, rector de la Universitat, va basar el seu discurs en tres punts: va agrair a totes les persones que van treballar perquè se celebrara el fòrum així com a les autoritats assistents i a les entitats participants; va destacar el «gran valor» de la Facultat d’Economia de la Universitat de València sent «un orgull internacional de més de 50 anys»; i finalment, va parlar del paper que juga la Universitat per ser la segona a Europa que més estudiants Erasmus rep, a més de subratllar el «valor econòmic, de transferència i de riquesa per als valencians». Enric Morera, president de les Corts Valencianes, també present en l’acte, va insistir que «cal canviar el teixit productiu» i es va centrar en les claus per a fer-ho en un futur de «incerteza i dificultat» per als estudiants. En la inauguració d’aquest fòrum també van participar Marina Sánchez, directora general de Formació Professional, Eva Hernández, directora general de Planificació i Serveis i Emili Altur, vicepresident de la Diputació de València.

MOTIVEM i les pràctiques extracurriculars centren dues de les sessions del Fòrum
Després de la inauguració van començar les diferents xarrades i activitats, que van sumar més de 40 en total entre el dimecres 15 i el dijous 16. La Fundació ADEIT va ser l’encarregada de l’organització de dues d’aquestes sessions, centrades en MOTIVEM i en l’oferta de Pràctiques Extracurriculares. MOTIVEM és un programa que té com a objectiu servir d’ajuda a l’esforç del professorat que estimula la creativitat de l’alumnat desenvolupant ”Idees MOTIVEM en equip” per a impulsar la empleabilidad i la directora de la qual és Maria Vicenta Mestre, vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València. D’aquesta manera, «la formació arriba al professorat i es trasllada als estudiants», va explicar Mestre posat que «els docents generen interès en l’aula perquè es generen projectes viables a través d’idees creatives». De l’èxit de MOTIVEM adonen els seus nombres: fins al moment han participat en ”Idees MOTIVEM” 99 docents i 256 equips han presentat idees.

En la sessió de MOTIVEM, que va ser presentada pel degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor, també van participar Alicia Mas, professora del departament d’Adreça d’empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ i Maja Barac, professora del Departament d’Economia Aplicada que han assistit a l’Escola MOTIVEM i que enguany també coordinaran equips. La vicedegana Manoli Pardo va afirmar que la diversitat de docents de tots els centres enriqueix MOTIVEM i es va referir al programa com una bona oportunitat per a ensenyar als alumnes «com convertir una idea en realitat». També van participar Clara García i Elitsa Venelinova, dues alumnes de la Facultat que van participar en l’última edició de ”Idees MOTIVEM en equip”, que van presentar la seua idea Mark and Forget, desenvolupada per un dels equips coordinats per Manoli Pardo.

Després de la sessió de MOTIVEM va anar el torn de Yolanda Montoro, del Departament de Pràctiques de la Fundació ADEIT, qui, després de ser presentada per la coordinadora de Pràctiques de la Facultat d’Economia Paz Rico, va ensenyar als estudiants tots els passos que han de seguir a l’hora de sol·licitar les seues pràctiques extracurriculares i els requeriments específics per a poder accedir a elles.

ADEIT estrena perfil en Instagram
Durant els dos dies que va durar el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria, l’estand de la Fundació ADEIT va atendre a tot l’alumnat que va acudir per a demanar informació sobre màsters, pràctiques en empresa, jornades i activitats que s’organitzen des d’aquesta fundació. A més, el departament de Comunicació es va encarregar de dinamitzar les jornades amb un marc d’Instagram amb el qual va promocionar l’estrena del seu compte en aquesta xarxa social i va fotografiar tant als i les estudiants com al personal de la facultat que va participar en la iniciativa.

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 17/02/2017