Inici / Notícies
NOTíCIES

El president de la Generalitat destaca la importància d’emprendre amb ètica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va triar la Càtedra de Cultura Empresarial i la presentació del llibre de Manuel García-Portillo, escrit per Fernando Jáuregui, Lourdes Carmona i Esther Carrión, ’Tecnidex, el fruit del somni d’un emprendedor‘ per a desenvolupar la seua visió sobre l’empreniment i la cultura empresarial. El president de la Generalitat va participar en l’acte de presentació del llibre de l’emprenedor Manuel García-Portillo juntament amb amics, empresaris i autoritats en ADEIT. L’empresari García-Portillo va demanar als polítics i al govern un esforç per eliminar la lluita política de l’educació i la necessitat del consens per a aconseguir una educació eficaç i al servici dels ciutadans i del progrés econòmic. L’autor del volum -docent també de la Càtedra de Cultura Empresarial- dirigix Tecnidex, una empresa amb 80 empleats, la majoria universitaris, i amb filials a Itàlia, El Marroc, Turquia i prompte a Grècia.

El president de la Generalitat va afegir en el seu discurs que «no hi ha empreniment sense ètica», va destacar la missió fonamental de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València i va animar a seguir en la seua labor a la Càtedra de Cultura Empresarial. El rector Esteban Morcillo, al seu torn, va recordar que la Universitat de València va ser la primera de la Comunitat Valenciana a posar en marxa una fundació universitat-empresa fa 30 anys i a crear una càtedra de cultura empresarial, «model que després ha sigut copiat per molts altres centres universitaris». Davant de la pregunta de si un emprenedor naix o es fa el rector va afirmar que «se pot portar en la sang però també és un virus que es pot inocular, com es fa en la Càtedra de Cultura Empresarial».

Va ser Vicente Ruiz, director de la Càtedra de Cultura Empresarial, qui va afegir en eixe sentit que «la Càtedra és un element a través del qual els empresaris contagien als altres l’esperit emprenedor des de la transmissió del coneixement i la formació de vanguardia». José Vicente Morata, president de la Cambra de Comerç de València i membre del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial va manifestar que la institució que lidera recolza l’empreniment com a premissa i que este 2015 ja s’han creat 450 empreses a València a través de la Cambra i s’han atés 5.000 consultes d’emprenedors. Afirma Morata que  «el més important a l’hora d’emprendre un projecte empresarial no és només la idea i arrancar sinó, sobretot, consolidar el creixement».

Notícia publicada: 04/11/2015