Inici / Notícies
NOTíCIES

Experiència, diferenciació, emprenedoria i idiomes, principals requisits per a l’ocupació

L’experiència pràctica, la diferenciació a través de la formació permanent, el caràcter emprenedor i el coneixement d’idiomes van ser alguns dels aspectes més destacats per a facilitar la inserció professional durant les taules rodones organitzades per ADEIT en el marc del XII Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria. 

A aquest fòrum, organitzat per la Facultat d’Economia, van assistir més de 2.000 estudiants interessats en conèixer quines habilitats i actituds sol·liciten actualment les empreses en els seus processos de selecció. Al mateix temps, a través d’aquesta iniciativa, la Universitat de València tracta de promoure un punt de trobada entre la Facultat d’Economia, les empreses i entitats públiques i privades al voltant del mercat de treball.

Les pràctiques, una via per a la inserció laboral
Ocupació universitària a través de les pràctiques’ va ser el títol de la primera de les taules organitzades per ADEIT i moderada per la coordinadora de pràctiques de la Facultat d’Economia, Empar Pons, qui va qualificar a la formació pràctica en empreses com un «bon vehicle per a aconseguir ocupació».

En aquesta mateixa línia, el responsable corporatiu en control de gestió d’Importaco, Juan Dueso, va assenyalar que aquesta experiència representa una «experiència clau» per a «afrontar el futur laboral amb diferenciació». «Les pràctiques són una oportunitat per a seguir aprenent i diferenciar-se. No cerqueu l’empresa pel seu nom, sinó pel que us puga aportar», va recomanar als estudiants el representant d’Importaco.

Per la seua banda, Laura Giorgiana Mosei, que va realitzar les seues pràctiques en Atalanta Centre Esportiu, on actualment treballa, va destacar la polivalència com un factor que valoren especialment les empreses en els seus treballadors i va animar als estudiants a descobrir tots els aspectes i departaments de les empreses on realitzen les seues pràctiques.

L’experiència, l’enriquiment del currículum i el descobriment de noves àrees professionals van ser els principals beneficis de les pràctiques segons Santiago Albert, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i becari en Verema Interactiva. Per a Jordi Martínez, gestor d’AEDIPE, el principal avantatge de l’experiència pràctica és la seua capacitat d’oferir una visió aplicada de la situació del mercat. Finalment, Eva Higón, directora de Qualitat i Auditoria Interna de Cárnicas Serrano, va subratllar el rellevant paper dels llicenciats en economia en l’empresa i va insistir en la importància del domini d’idiomes.

La il·lusió, clau per a emprendre
El vicedegà de Pràctiques i Relacions amb l’Empresa, José Manuel Pastor, va ser l’encarregat de la segona de les taules organitzades per  ADEIT en la qual es van exposar experiències sobre emprenedoria i pràctiques en països europeus. La il·lusió, segons la sòcia fundadora i gerent d’original CV, Isabel Reig, és un aspecte fonamental per a posar en marxa la pròpia empresa. En aquesta línia, el director general de la Càtedra de Cultura Empresarial i president de RNB, Vicente Ruiz, va exposar les iniciatives d’aquesta càtedra i va instar als estudiants que la por no siga un fre per a la creació de la seua pròpia empresa.

Per una altra banda, al llarg d’aquesta taula, la coordinadora de les beques Leonardo da Vinci en ADEIT, Silvia Ríos, va explicar les característiques d’aquest programa europeu a través del qual titulats universitaris tenen l’oportunitat de realitzar pràctiques en empreses d’altres països europeus. La graduada en Turisme i ex becària Leonardo a Regne Unit, Alicia Zaragozá, va posar l’accent en el reconeixement que ofereixen les empreses a l’experiència pràctica en l’estranger a l’hora de contractar personal.

A més d’en les dues taules rodones organitzades, ADEIT va oferir informació als estudiants de la Facultat d’Economia sobre tots els seus programes en l’estand instal·lat en el hall de la Facultat. Especialment, els estudiants es van interessar per les pràctiques en empreses i per la formació de postgrau de l’àrea de Direcció i gestió Empresarial.