Inici / Notícies
NOTíCIES

Més de 100 professionals i docents es formen en la millora de la tutorización de pràctiques

En les pràctiques externes de la Universitat de València participen més de 7.000 professionals: 6.000 tutors d’empresa i 1.000 acadèmics. «Hem detectat que necessiten una formació per a millorar la seua acció tutorial», conta Miguel Ángel Barberá, director del departament de Pràctiques de ADEIT. Est és el principal motiu pel qual es va organitzar, per segona vegada, el programa Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de Tutors i Tutores de Pràctiques Externes (SEATPE) per a la millora de la tutorización dels estudiants de la institució educativa que coordina la vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez. Segons paraules de la vicerectora, aquest és un programa pioner del qual la Universitat de València es pot mostrar molt satisfeta i que, de ben segur, repercutirà positivament en la qualitat i els resultats de les pràctiques externes dels nostres estudiants, i contribuirà a millorar la necessària relació entre la Universitat i altres institucions i empreses públiques i privades.

Enguany van participar més de 100 persones en el curs, organitzat en cinc unitats, que combina l’aprenentatge presencial en tallers i on-line mitjançant l’Aula Virtual de ADEIT. L’objectiu és generar una sèrie de materials que dinamitzen el treball de tutors acadèmics i d’empresa i que els ajuden en el dia a dia. «Tindre aquest tipus de formació ens reforça coneixements i ens ajuda a procedir», compte Vicente Donat, tutor de l’empresa COEVAL i alumne de SEATPE.

La convocatòria s’estructura en dos Programes dirigits a dos perfils: els que desitgen formar-se i acreditar-se per aquest sistema i els que ja estan formats i volen renovar la seua acreditació.

Hem parlat amb els docents del curs així com amb alguns dels seus alumnes sobre SEATPE i aquestes són les seues impressions:

YouTube Preview Image

Notícia publicada: 05/01/2017