Inici / Notícies
NOTíCIES

Emprenedors universitaris, assessorats per empresaris d’èxit en la 3ª edició de Mentores

28 projectes mentoritzats. 11 mentors. Reunions quinzenals i cinc mesos per davant. El programa Mentors per a emprenedors universitaris presenta la seua tercera edició amb la  voluntat de consolidar-se com una iniciativa de referència en l’àmbit de l’emprenedoria universitària. «Als continguts del programa de mentors els donen forma els vostres dubtes», va afirmar Javier Garín, coordinador del programa en el qual també participa com a mentor.

Un any més, empresaris de llarga trajectòria mentoritzaran a joves emprenedors les empreses dels quals es troben en diferents fases de gestió. La participació d’un empresari per cada àrea empresarial és un dels valors diferencials d’aquest programa de mentors enfront dels d’altres entitats, segons explica Javier Garín, coordinador de la iniciativa. José Adolfo Vedri (Engloba-Adtiviti), Francisco Javier Quiles (Consum), Teresa Puchades (Avanza Urbana) Juan Manuel Baixauli (Grup Gheisa) o Manuel García Portillo (Tecnidex) són alguns dels professionals que integren al conjunt de mentors d’aquesta edició. Ells seran els encarregats de guiar als mentorizats en les reunions quinzenals en les quals tractaran d’aproximar-se als seus models de negoci, en general en fase incipient, des de múltiples perspectives: àmbit jurídic, anàlisi del producte o servei que ofereixen, tècniques de màrqueting, internacionalització o estratègia, entre altres.

Empresaris de dilatada trajectòria mentoritzen a joves emprenedors 

De vosaltres depèn posicionar el vostre negoci on vulgueu. Us direm que és difícil, però no impossible.
Vicente Ruiz
La sessió d’inauguració va estar presidida per Vicente Ruiz (RNB), director de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València a la qual s’adscriu aquesta iniciativa. El president de RNB va insistir en la necessitat que els titulars dels projectes mentorizats creen en les seues idees de negoci: «Consolidar el vostre projecte empresarial no és impossible, es pot fer. De vosaltres depèn posicionar el vostre negoci on vulgueu. Us direm que és difícil, però no impossible», va assenyalar. A l’acte també va assistir Raúl Martín, director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Consellería d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Martín va subratllar la importància de la mentorització per a les empreses que es troben en una fase inicial al temps i va aprofitar la seua intervenció per a destacar les línies de finançament per a emprenedors de l’IVACE Finançament.

Titulats de diversos àmbits d’especialització es troben al capdavant dels projectes mentorizats: ADE i Economia, però també Comunicació Audiovisual, Psicologia, Sociologia, Fisioteràpia o Tecnologia dels Aliments. Sobre els aspectes clau que els va motivar a presentar-se a aquest programa un gran nombre van coincidir en la oportunitat de compartir dubtes sobre com redefinir els seus models de negoci o com atraure nous clients així com quins són les vies possibles de finançament empresarial.

Empreses ja consolidades van participar en anteriors edicions de Mentors
Empreses com a Original CV, Hidromiel Valkiria o Terra i Xufa són només alguns exemples d’empreses que han participat en el programa de Mentors. Paco Planells, director de Terra i Xufa, i el seu soci, Enric Navarro, van participar en la primera edició d’aquest programa. Creada en 2008, l’empresa va ser pionera en el cultiu d’orxata ecològica certificada per la denominació d’origen Xufa de València i és l’única empresa del sector que controla tot el procés productiu de fabricació d’orxata. És també una empresa innovadora en la creació de productes derivats de la xufa, com la cervesa, l’oli o la farina. Per als seus socis fundadors, participar en el programa de Mentors va suposar una gran experiència que «tant per a refrescar conceptes com a nivell de contactes, de consells com sobre la reorientació de l’empresa va resultar molt interessant».

YouTube Preview Image

Notícia publicada/ 16/01/2015