Inici / Notícies
NOTíCIES

Suspenen totes les pràctiques hospitalàries en Ciències de la Salut d’Universitat de València

Davant l’evolució de la situació en relació amb el COVID-19, declarat pandèmia global per l’OMS el dimecres 11 de març, les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Sanitat han acordat la suspensió de les pràctiques en qualsevol centre sanitari valencià.

Els governs de la Generalitat Valenciana i d’Espanya han adoptat mesures en matèria de contenció i prevenció d’evolució epidemiològica en relació amb el COVID-19, que va ser declarat el dimecres 11 de març pandèmia global per l’Organització Mundial de la Salut.

En aqueix context, el matí del dimecres 11 de març es van reunir els degans de les Facultats de la Universitat de València amb estudis en Ciències de la Salut i pràctiques en hospitals i centres sanitaris vinculats a aquesta formació universitària per a abordar la situació actual i evolució previsible d’aquestes pràctiques.

Els degans van recollir també les informacions i consideracions que els va fer arribar la representació de les i els estudiants dels seus centres universitaris.

El rectorat de la Universitat de València, recollint la proposta de les facultats amb estudis en Ciències de la Salut, va estar en contacte amb els rectorats de les altres universitats públiques de la Comunitat Valenciana que imparteixen aquests estudis, concloent en la necessitat de sol·licitar la suspensió de les pràctiques en centres sanitaris de la Comunitat Valenciana.

Aquesta sol·licitud es basava en ‘les necessitats de dedicació del personal sanitari en tasques assistencials i la dificultat de reorganització de les pràctiques’ en aquest context, a més de la necessitat de protegir de manera especial a pacients, professionals sanitaris i estudiants.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha atés aquesta sol·licitud i, per resolució de la seua Consellera de data 11 de març de 2020, ha acordat ‘suspendre les pràctiques que es realitzen en qualsevol centre sanitari situat en el territori de la Comunitat Valenciana, per alumnat de centres educatius de titularitat pública i privada dels graus en ciències de la salut o altres titulacions’.

Aquesta mesura té un caràcter especial i ‘es mantindrà fins que la situació sanitària en relació amb el coronavirus COVID-19 permeta la seua reconsideració’.

Cada Facultat traslladarà als seus estudiants afectats i afectades per aquesta resolució les mesures acadèmiques de caràcter específic pròpies de cada titulació.

Informació actualitzada de la Universitat de València sobre el coronavirus

Notícia publicada: 12/03/2020