Inici / Notícies
NOTíCIES

El C.elegans, en el punt de mira de la propera Spanish Worm Meeting

L’interès a començar a utilitzar C. elegans com a model experimental en diferents camps de biologia: aquesta és la característica comuna que congregarà a professionals de la recerca d’aquesta disciplina en el VI Spanish Worm Meeting. Aquest congrés constitueix «una oportunitat per posar en contacte a tots els investigadors que utilitzen aquest model i els laboratoris del qual estan localitzats a Espanya o que tenen vincles en aquest país», assenyala Rafael Vázquez, investigador del programa Miguel Servet de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe i coordinador del SWM.

C.elegans segueix sent capdavanter en aplicació i desenvolupament de noves tecnologies incloent tècniques de seqüenciació massiva, proteòmica, imatge d’activitat de calci en neurones in vivo, etc.
«C.elegans és un model que tradicionalment s’ha utilitzat per establir noves tècniques, com, per exemple, l’ús d’àcid ribonucleico d’interferència o l’ús de proteïnes fluorescents per a transgènics. Ambdues tecnologies, desenvolupades en C. elegans, van ser mereixedores de sengles premis Nobel», indica Núria Flames, investigadora de l’Institut de Biomedicina de València (CSIC) i una altra de les coordinadores del SWM. Actualment, C.elegans segueix sent capdavanter en aplicació i desenvolupament de noves tecnologies incloent tècniques de seqüenciació massiva, proteòmica, imatge d’activitat de calci en neurones in vivo, etc. A més s’està emprant en aquests cucs l’última tecnologia d’editat de genomes, CRISPR, que «sona també per a un proper premi Nobel», afirma Vázquez.

És així com aquest congrés, que se celebrarà els propers 9 i 10 de març, girarà entorn de C.elegans però també acollirà tres xarrades plenàries sobre envelliment i comportament així com sessions dedicades a biologia cel·lular i desenvolupament, envelliment, regulació de l’expressió gènica i biotecnologia a càrrec de Mario De Bono, Arantza Barris i Thorsten Hoppe. «Els tres són investigadors de prestigi a nivell mundial en els seus respectius camps, les seues xarrades plenàries aportaran qualitat al meeting i els assistents podran interaccionar directament amb ells i establir col·laboracions», conta Flames.

Hi haurà, a més, tres xarrades plenàries durant el congrés que se celebrarà el proper 9 i 10 de març
L’objectiu principal del Spanish Worm Meeting és fomentar la interacció i l’intercanvi d’idees tal com assenyalen des de la direcció. «Tenim la intenció de crear un ambient de discussió científica i d’oportunitats», explica Vázquez. D’aquesta manera, es cobrirà una àmplia gamma de temes, incloent, el desenvolupament, la neurobiología, envelliment i la malaltia, el metabolisme, així com les noves tecnologies aplicades a la C.elegans.

Més informació i inscripcions: VI Spanish Worm Meeting

Notícia publicada: 02/03/2017