Inici / Notícies
NOTíCIES

Un seminari gratuït analitzarà la sostenibilitat del sistema de pensions amb la futura llei

La futura Llei del factor de sostenibilitat i de l’índex de revaloració de les pensions es configura com un dels elements «clau» en el futur de les pensions a Espanya. Així ho expliquen els experts que dilluns que ve, 14 d’octubre, formaran part de la taula rodona ‘El paper del factor de sostenibilitat en el sistema de pensions’ en ADEIT. Aquesta jornada gratuïta, que es realitzarà a les 11.30 hores, s’imparteix en el marc de la Càtedra de Finances Internacionals Banc Santander Universitat de València, en col•laboració amb el Màster de Ciències Actuarials i Financeres de la Universitat de València.

En aquesta taula rodona s’exposaran les principals característiques dels dos indicadors, assenyalant quins són els principals avantatges de la seua aplicació, les conseqüències de seguir utilitzant l’IPC com referència per a revaloritzar les pensions, així com les possibles millores que es podrien introduir durant el tràmit parlamentari que s’inicia després de l’aprovació del Projecte de Llei per part del Govern el 27 de setembre de 2013.

Ponents que han participat en la definició de sostenibilitat de la Seguretat Social a nivell nacional
En aquesta sessió, la Càtedra de Finances Internacionals conta amb la participació de quatre dels dotze membres del Comitè d’Experts sobre el factor de sostenibilitat del sistema públic de pensions que va rebre, per part del Govern d’Espanya, l’encàrrec de definir el factor de sostenibilitat de la Seguretat Social.

Els ponents –el professor de la Universitat de València, Enrique Devesa; l’economista cap d’Economies Desenvolupades de BBVA Research i catedràtic de la Universitat de València, Rafael Doménech; el catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social i director del Títol d’Expert en Seguretat Social de la Universitat Complutense de Madrid, José Luis Tortuero; i el responsable Executiu d’Anàlisi i Estudis i coordinador G.T. Frau, Miguel Ángel Vázquez– oferiran una visió més detallada i crítica sobre l’aplicació de la futura llei del factor de sostenibilitat en el sistema de pensions.

Inscripció gratuïta en:
http://www.catedrafinanzas.es/actividades/el-papel-del-factor-de-sostenibilidad-en-el-sistema-de-pensiones/

Notícia publicada: 01/10/2013