Inici / Notícies
NOTíCIES

La rehabilitació del dolor neuropàtic, a estudi en el pròxim seminari en fisioteràpia

La rehabilitació del dolor neuropàtic a través del sistema somatosensorial serà el títol del pròxim seminari que la Universitat de València i ADEIT han organitzat en l’àrea de la Fisioteràpia. Aquest curs, que s’impartirà entre el 28 de febrer i el 2 de març, analitzarà un dels dolors més complexos que existeixen, tant per la seua fisiopatologia com pel seu tractament, tal com explica el director d’aquest curs, el professor de Fisioteràpia de la Universitat de València, Rafael Torres. «En moltes ocasions, aquest tipus de dolor es converteix en crònic i el seu abordatge terapèutic és tot un repte», afirma el professor Torres, qui afegeix que les seqüeles funcionals i en la qualitat de vida dels pacients que sofreixen dolor neuropàtic poden dur fins i tot a la pèrdua de l’activitat laboral.

El curs abordarà la rehabilitació somatosensorial com una de les millors metodologies per a fer front a les alteracions del sistema nerviós

Dirigit tant a diplomats o graduats en Fisioteràpia com en Teràpia Ocupacional, el curs abordarà la rehabilitació somatosensorial com una de les millors metodologies per a fer front a les alteracions del sistema nerviós i a aquest tipus de dolor. Aquesta metodologia, amb més de 20 anys d’aplicació i gran eficiència per a tractar diferents estadis del dolor neuropàtic, utilitza els estímuls tàctils com a via d’accés al sistema nerviós per a poder modificar els llindars de tolerància, despertar zones dormides i reduir el dolor.

El fisioterapeuta i expert en aquest àmbit Vicenç Punsola impartirà el curs, que combinarà classes teòriques i pràctiques, on s’inclouran casos clínics en els quals el dolor neuropàtic té especial incidència.

Nous cursos en fisioteràpia
A aquest seminari, li seguiran altres en aquest mateix àmbit, com el Curs sobre tractament del tendó en Fisioteràpia, que impartirà la prestigiosa terapeuta i investigadora, la doctora Jill Cook els dies 14 i 15 de març i el Curs sobre el Tractament de les Disfuncions de la Columna Cervical, que oferirà Gwendolen Jull, directora de la NHMRC Centre of Clinical Research Excellence in Spinal Pain, entre el 15 i el 18 de maig.

Més informació: congresos.adeituv.es/somatosensorial/