Inici / Notícies
NOTíCIES

Comença la III edició del Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de la Tutoria de Pràctiques

La tercera edició del Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de la Tutoria de Pràctiques Externes (SEAT PE) ja està en marxa. Tant tutors i tutores del món de l’empresa com de la Universitat de València es formaran els propers mesos per millorar la qualitat de les pràctiques amb l’ajuda de tallers pràctics en la Fundació ADEIT i de tasques a través de la seua Aula Virtual.

Pérez Mira, president de ADEIT, va destacar que aquest programa «ha anat adaptant-se a les necessitats del sistema pel que actualment és un dels més innovadors» del territori nacional

L’acte va estar presidit pel president de ADEIT, Juan Manuel Pérez Mira i Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València. Pérez Mira va destacar que aquest programa «ha anat adaptant-se a les necessitats del sistema pel que a dia d’avui és un dels més innovadors» del territori nacional. També va fer referència al nombre de tutors i tutores que s’han format fins ara: 100 de l’àrea de l’empresa i 119 de la Universitat de València.

López va insistir que la formació és «fonamental» per «potenciar l’aprenentatge i millorar la qualitat» de l’ensenyament així com reforçar els llaços «Universitat-Empresa» amb aquest programa. «L’educació és sempre una tasca d’esforços compartits, per tant, tot el que sigui trobar cooperació és absolutament inexcusable», va comentar. Així mateix, va assenyalar la importància de la «innovació» per assajar «nous camins» i que els tutors i tutores puguin «ensenyar millor».

Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Calida Educativa de la UV, va insistir que la formació és «fonamental» per «potenciar l’aprenentatge i millorar la qualitat» de l’ensenyament així com per reforçar els llaços «Universitat-Empresa»

Posteriorment, va intervenir el director del Departament de Pràctiques de ADEIT, Miguel Ángel Barberá, que va indicar que els coneixements que proporciona SEAT PE, tracten de ser el més «útils» possibles perquè «qualsevol professional puga aplicar-los». No obstant això, va voler aclarir que «estem oberts a rebre el feedback» dels tutors i tutors perquè ens ajuden a «millorar el propi programa». Posteriorment, els docents que impartiran classe durant els tallers van explicar els continguts que es tractaran, així com el funcionament de l’aula virtual.

Què és SEAT PE?
SEAT PE és un programa que permet establir accions per augmentar la qualitat de les tutories de les pràctiques externes en el nou marc de la formació universitària. Amb la finalització del programa i la realització de les tasques del curs, els tutors i tutores d’empresa obtenen una acreditació i els de la Universitat de València, un esment de qualitat.

Notícia publicada: 04/10/2017