Inici / Notícies
NOTíCIES

Rosa Baños: «La realitat virtual revolucionarà la teràpia psicològica»

Les tecnologies de la informació i de la comunicació revolucionaran la pràctica clínica i, en concret, la psicologia clínica i la psiquiatria. Així ho assegura la catedràtica del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat de València Rosa Baños.

«Les TIC no sols milloraran la investigació, també ens ajudaran a avaluar millor a les persones», assegura Baños, que dirigeix la primera edició del postgrau Expert Universitari en Tecnologies de la Informació i Comunicació en Psicologia Clínica i Salut de la Universitat de València.

«En el camp de la teràpia, el canviarà tot», conclou Rosa Baños. Entre altres aspectes, permetran accedir a un major nombre de pacients, que bé no es poden desplaçar fins a teràpia o bé no volen fer-ho per estigma. «Podrem arribar més i millor», subratlla Rosa Baños, en la mesura en què les TIC flexibilitzen el tractament i permeten accedir als pacients en qualsevol lloc i en qualsevol moment.

La realitat virtual resulta de gran utilitat per a afrontar diferents fòbies i trastorns relacionats amb l’ansietat o per a practicar habilitats d’interacció o de comunicació

Entre els avantatges d’emprar les TIC, Baños destaca la realitat virtual, que permet avaluar processos psicològics utilitzant mons virtuals adaptats a cada pacient. Per exemple, resulta de gran utilitat per a afrontar diferents fòbies i trastorns relacionats amb l’ansietat o per a practicar habilitats d’interacció o de comunicació. «La realitat virtual revolucionarà la teràpia psicològica», ha conclòs en aquest sentit Rosa Baños.

El mercat de les plataformes i aplicacions per a la relaxació o l’afrontament de l’estrés, entre altres, ha irromput amb força a Espanya i és un mercat «que explotarà en els pròxims anys», avança Rosa Baños.

Es tracta d’un tema nou i innovador sobre el qual encara no existeix a penes formació a Espanya ni en la resta d’Europa, explica la catedràtica. El curs s’impartirà on line, a través del Centre d’E-learning de ADEIT, entre els mesos setembre i novembre.

Més informació: Expert Universitari en Tecnologies de la Informació i Comunicació en Psicologia Clínica i Salut

Notícia publicada: 2/03/2020