Inici / Notícies
NOTíCIES

Comença la cinquena edició de SEAT-PE, el programa per a millorar la tutoria de pràctiques

Inauguración SEATPE150 tutors i tutores, tant d’empreses i entitats com de la Universitat de València, han començat aquesta setmana la cinquena edició del Sistema d’Avaluació i Acreditació de Tutors i Tutores de Pràctiques Externes, conegut com a SEAT-PE.

Des de 2012, quan va nàixer aquest programa, el nombre de persones que han participat en aquesta iniciativa és de 527 persones. Aquestes xifres –segons la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero– reflecteixen «la sensibilitat dels tutors i tutores per a millorar la qualitat de les pràctiques». En concret, en aquesta nova edició, es van rebre 337 sol·licituds per a les 150 places.

La vicerectora va destacar el caràcter «consolidat» i, al mateix temps, «pioner» en el sistema universitari espanyol del programa, que es va presentar recentment en la CRUE com a cas de bones pràctiques.

Un pas més a l’excel·lència
«SEATPE constitueix un pas més cap a l’excel·lència docent i de les pràctiques externes de la Universitat de València», ha explicat Adela Valero durant l’obertura de la cinquena edició del programa. Al mateix temps, ha subratllat la importància del programa de pràctiques, com una de les millors eines per a facilitar l’ocupabilitat dels estudiants. El passat curs 2018/19 es van tramitar 11.344 pràctiques externes.

Adela Valero: «SEATPE constitueix un pas més cap a l’excel·lència docent i de les pràctiques externes de la Universitat de València»

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el director gerent de ADEIT, Antonio Aracil, qui ha al·ludit a les pràctiques com el programa estrela de la Fundació ADEIT i com una de les millors maneres de vincular a la Universitat amb el teixit empresarial. Especialment, ha posat l’accent en la importància de les persones encarregades de la tutoria de les pràctiques. En aqueix sentit, ha agraït a les empreses i entitats que acullen estudiants en pràctiques de la Universitat així com al PDI encarregat de la tutoria.

Dels 150 tutors i tutores que realitzaran la cinquena edició de SEAT-PE, 95 corresponen a Administració Pública, empreses i entitats i els 55 restants són PDI de 14 dels 18 centres de la Universitat de València. A més de formació en línia, el programa contempla diferents tallers presencials, que es desenvoluparan en ADEIT durant els pròxims mesos.

Notícia publicada: 4/10/2019