Inici / Notícies
NOTíCIES

Fins a 40.000 euros per a desenvolupar un projecte que tinga la innovació com a eix central

L’automatització per a un futur més humà; el valor de l’intangible i el sector públic innovador. Aquests són les tres línies establides per a participar en una nova convocatòria del Programa Innovació Oberta de la Fundació COTEC que dotarà de fins a 40.000 euros al projecte guanyador. Aquest programa cerca descobrir i finançar projectes relacionats amb la innovació, amb un enfocament obert a qualsevol disciplina i àrea de coneixement.

Des de la direcció assenyalen que «el que importen són les idees, així que estem oberts a avaluar les propostes de qualsevol persona, amb independència de la seua formació, professió, trajectòria, dedicació, nacionalitat o edat»

Per a poder participar en aquesta convocatòria, els qui participen han de presentar qualsevol tipus de projecte, tant de naturalesa teòrica com a pràctica. Les modalitats de les propostes a presentar admeten tant projectes de recerca científica, teòrics o experimentals; propostes d’aplicació i validació de noves tècniques, metodologies o solucions escalables (projectes pilot); anàlisi de bones pràctiques en els àmbits específics del projecte; accions de difusió que contribuïsquen a divulgar i sensibilitzar (celebració d’esdeveniments, creació de xarxes, celebració de debats,…); obres literàries, artístiques i audiovisuals així com desenvolupament d’aplicacions i productes tecnològics.

El jurat valorarà tant la novetat com l’originalitat del projecte, així com la qualitat i rellevància del coneixement que aporta; finalment, també haurà de generar valor tant econòmic com a social. Des de la direcció assenyalen que «el que importen són les idees, així que estem oberts a avaluar les propostes de qualsevol persona, amb independència de la seua formació, professió, trajectòria, dedicació, nacionalitat o edat». La convocatòria es tanca el pròxim 12 de gener.

Per a poder participar en aquesta convocatòria, els qui participen han de presentar qualsevol tipus de projecte, tant de naturalesa teòrica com a pràctica

Per què aquestes tres línies?
Cotec cerca posar en valor la transició digital i, en particular, el desenvolupament de la robòtica i la Intel·ligència artificial que conduiran a entorns socials i laborals altament automatitzats. Així mateix, la societat del coneixement exigeix una revisió profunda de la manera en la qual es mesura i es valora l’economia. Aspectes com el talent, l’experiència, la formació, la R+D són actius rellevants per a explicar i predir el comportament de territoris i organitzacions. Finalment, les administracions tenen un paper molt rellevant en el sistema d’innovació pel que es converteixen en subjectes susceptibles d’innovar en els seus processos i serveis i poder vèncer així les actuals barreres.

ADEIT, dins del patronat de COTEC
La Fundació Universitat-Empresa forma part del Patronat de la Fundació Cotec relacionat amb la innovació. En aquest patronat participen tant amb entitats públiques com a privades que al costat de Cotec recolzen la promoció de la innovació, així com el desenvolupament econòmic i social. La Fundació Cotec s’ha distingit des de 1990 per realitzar una intensa labor al servei de la innovació tecnològica entre les empreses espanyoles. En el compliment d’aquesta missió, Cotec ha destacat principalment en dues activitats: servir d’observatori de la R+D+i a Espanya, i proporcionar anàlisi i consells en matèria d’innovació, tecnologia i economia.

Més informació: Programa Innovació Oberta 2017

Notícia publicada: 07/12/2017