Inici / Notícies
NOTíCIES

Lliurats els XVIII Premis Universitat-Societat en ADEIT

Aquests premis propicien la interconnexió entre la nostra Universitat, la Universitat de València, i el món econòmic i social que l’envolta perquè cada vegada siga més fluida i, per tant, més eficaç i fructífera.
Carlos Pascual, president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT
La Comissió Europea, Almirall i Grup Eulen junt amb el professor de la Universitat de València José Moreno Méndez, el Màster en Medicina Forense, l’Associació Consciència Crítica i Raúl Javier Sales han estat algunes de les entitats i persones reconegudes en els XVIII Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València.

Aquests premis s’han atorgat en el marc de la commemoració dels 25 anys de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT), seu en la qual, com tots els anys, s’ha realitzat el lliurament d’aquests guardons. Aquests premis tenen com objectiu reconèixer els millors casos de cooperació universitat-empresa.

Segons ha explicat el president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT, Carlos Pascual, aquests premis, que han complit la majoria d’edat en aquesta edició, «propicien la interconnexió entre la nostra Universitat, la Universitat de València, i el món econòmic i social que l’envolta perquè cada vegada siga més fluida i, per tant, més eficaç i fructífera». En aquest sentit, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha precisat que els premiats «són representants de la vocació de millora contínua dels centres, departaments i serveis la Universitat.

Premis Empreses i Institucions
En la modalitat Empreses i Institucions, el Premi a la Trajectòria de Col·laboració s’ha atorgat a la Comissió Europea que va propiciar la creació de l’Associació per al Desenvolupament Empresarial i la Innovació Tecnològica, germen de l’actual Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, ha estat l’entitat mereixedora del reconeixement a la Trajectòria de Col·laboració. Des de finals dels anys 80 la Comissió Europea ha propiciat més de 200 projectes en els àmbits de formació, la innovació i el desenvolupament regional a través de la cooperació universitat-empresa. Especialment, destaca el programa Leonardo da Vinci, inicialment denominat COMETT, que, gestionat per ADEIT, ha propiciat més de 3.000 pràctiques en empreses europees per a estudiants i titulats de tota Espanya.

La companyia farmacèutica espanyola Almirall, premi a la Investigació i Desenvolupament, ha recollit aquest reconeixement per haver subscrit 25 contractes amb la Universitat de València des de 1997 amb un muntant econòmic d’un milió tres-cents mil euros. Concretament, les àrees terapèutiques d’Asma i la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC) són les dues línies d’investigació en les quals es concentra la relació amb la Universitat de València a través dels departaments de Farmacologia, Medicina i Bioquímica i Biologia Molecular.

En l’apartat de Pràctiques en Empreses i Ocupació, el Grup Eulen ha recollit aquest premi per haver acollit estudiants en pràctiques voluntàries de la Universitat de València des de 1998. És des de l’any 2008 quan les titulacions de Psicologia, Sociologia, Educació Social, Treball Social, Informàtica, Ciències Empresarials, ADE, ADE-Dret i Economia realitzen pràctiques integrades en aquesta empresa. Totes les pràctiques han comptat amb una ajuda econòmica per als estudiants.

Premis a la comunitat universitària
A més d’aquests premis pertanyents a la categoria d’Empreses i Entitats, en la modalitat Universitat de València han resultat premiats el professor del Departament de Termodinàmica de la Universitat de València, José Moreno Méndez, per la seua tasca investigadora en l’àrea de la construcció de satèl·lits, senyals de fluorescència des de satèl·lits i en mesures aeri terrestres, sent el seu equip d’investigació punter en l’àmbit internacional. Destaca la seua relació amb l’Agència Espacial Europea amb la qual han subscrit 25 convenis d’investigació; el Màster en Medicina Forense dins de l’apartat dirigit a l’activitat formativa de postgrau i d’especialització per haver format a més de 300 alumnes de diferents nacionalitats a través de l’Aula Virtual d’ADEIT; l’Associació ConCiencia Crítica en l’apartat de l’Associació o Grup d’Estudiants per les activitats en defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible; a Raúl Javier Sales que, com tècnic del Departament de Cirurgia de la Universitat de València, ha promogut la creació d’un laboratori d’audiovisuals que compta en l’actualitat amb una valuosa videoteca.

Per altra banda, dins de la modalitat Excel·lència Docent, uns premis dirigits a professors universitaris i reconeguts per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, els professors premiats han estat: Rosa Mª Giner, de la Facultat de Farmàcia; Mª Amparo Sanz, de la Facultat de Ciències Biològiques; i Mª Isabel López, de la Facultat d’Economia.

Vídeo reportatge sobre el lliurament de Premis Universitat-Societat