Inici / Notícies
NOTíCIES

The Flying Frames, Extras Hostelería i BGreen guanyen els primers Premis MOTIVEM

102 equips presentats, 10 seleccionats, 3 projectes finalistes. L’acte de lliurament dels Premis MOTIVEM, una iniciativa de la Universitat de València y su Fundación Universidad-Empresa ADEIT, que compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Fundació Bancaixa, va tenir lloc divendres passat, 11 de juliol, coincidint amb la clausura de la VI Escola d’Estiu per a Professors Motivadors de l’Esperit Emprenedor, iniciativa que va donar origen a aquesta convocatòria de premis.

L’equip guanyador del primer premi, dotat amb 4.000 euros, va ser The Flying Frames. Un projecte que ofereix recursos i serveis audiovisuals centrats en el lloguer de multirrotons, drones pilotats mitjançant radiocontrol i altres solucions tecnològiques. Yolanda Cabrera, professora associada del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació i coordinadora d’aquest projecte, va agrair el reconeixement i va subratllar la necessitat que existisquen aquest tipus d’iniciatives que animen a professorat i estudiants a formar en el valor del emprenedoria: «Aquest tipus de reconeixements són molt importants, sobretot en sectors com l’audiovisual, que no travessen el seu millor moment», va assenyalar.

El segon premi, dotat amb 3.000 euros, va recaure sobre l’equip Extres Hostaleria coordinat pel catedràtic del Departament de Direcció d’Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ Rafael Fernández , una proposta basada en la creació d’una plataforma online on els professionals de l’hostaleria i demandants d’ocupació temporal relacionats amb aquest sector poden conèixer-se i establir relacions laborals.

El tercer premi, amb 2.000 euros de dotació, va ser para BGreen coordinat per la professora del Departament de Direcció d’Empreses ‘Juan José Renau Piqueras’ Manuela Pardo. Una web orientada a agrupar l’àmplia gamma de productes de caràcter ecològic i sostenible, de manera que els usuaris poden obtenir-los de forma còmoda i ràpida.

Prèviament, els set equips finalistes van arreplegar les seues diplomes en reconeixement a la seua participació en aquesta primera edició dels Premis MOTIVEM. Asdeu, Bocadinos, Brigades de barri, Creant experiències i Enfortint Valors, Gourmet Solidari, Sistema de Compres per a invidents i Units van ser set dels deu projectes seleccionats. La varietat de la procedència dels participants, entre els quals es trobaven l’àrea de Psicologia, Economia, Farmàcia, Dret, Magisteri o Comunicació, entre moltes altres, mostraven la multidisciplinarietat dels perfils universitaris als quals pertanyen els projectes presentats. En l’acte també es va fer lliurament de accésits al professorat, en reconeixement a la difusió de l’esperit emprenedor entre els estudiants.

El secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Federico Morán; el director general de l’Agència Valenciana d’Avaluació Prospectiva,  Jacobo de Peralta; el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, i el vicepresident de’ADEIT, Alfonso Maldonado, van conformar la taula encarregada de transmetre als presents el veredicte del jurat i de  lliurar els premis .

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va clausurar l’acte subratllant l’alt nivell dels projectes presentats. «En el sistema universitari públic ens devem a la societat i tenim l’obligació de tendir ponts amb el teixit empresarial. La Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat és un exemple d’aqueixa transferència de coneixement, en el seu sentit més ampli. Els Premis MOTIVEM són una mostra més d’aqueixa visió», va subratllar el rector.

Notícia publicada: 14/07/2014