Inici / Notícies
NOTíCIES

Carles Simó: «Concebre el grau de Sociologia sense les pràctiques seria avui impossible»

Les pràctiques s’han convertit en part essencial del programa formatiu dels estudiants de Sociologia, segons explica el coordinador de pràctiques del grau en Sociologia de la Universitat de València, Carles Xavier Simó. «Les pràctiques són una assignatura prioritària, molt demandada i valorada per part dels nostres estudiants», explica Simó qui assegura que «concebre el grau de Sociologia sense les pràctiques seria avui impossible».

Hem parlat amb ell amb motiu de la celebració de la jornada de tutors de pràctiques del grau de Sociologia, que s’ha celebrat en la Facultat de Ciències Socials. Durant aquest acte, en el que s’ha reconegut el paper que juguen els professionals que tutoritzen als estudiants durant el seu període de pràctiques i entitats, s’ha posat l’accent en els beneficis d’aquesta col·laboració universitat-empresa.

«Les pràctiques són una assignatura prioritària, molt demandada i valorada per part dels nostres estudiants», Carles Simó.

Que els estudiants tinguen l’oportunitat de conèixer la cultura de treball i l’adquisició de les destreses necessàries per a l’exercici professional han estat dos dels aspectes més destacats pels assistents, entre els quals es trobaven representants de tot tipus d’entitats i institucions en les quals els estudiants de Sociologia realitzen pràctiques. «La diversitat de centres en els quals els nostres estudiants poden treballar és una de les particularitats dels professionals de la Sociologia», ha explicat el degà de la Facultat de Ciències Socials Ernest Cano.

Una característica que també subratlla Carles Simó, qui resumeix en empreses, associacions, ONG, sindicats, Administració i instituts d’investigació la tipologia d’entitats que acullen a estudiantes de Sociologia. Una altra de les particularitats de les pràctiques curriculars d’aquest grau és que estan vinculades al treball fi de grau el queassegura Simó– contribueix a incrementar la qualitat tant d’experiència de les pràctiques com del treball final.

Així mateix, la presidenta de la Comissió Acadèmica del Grau en Sociologia, Rosario Fernández va voler destacar el caràcter multidisciplinar de l’estudiant en Sociologia el que –va explicar– els permet incorporar-se i aportar valor en diferents àmbits laborals relacionat amb disciplines com la psicologia, la història, la política, l’economia, etc.

En aquesta mateixa línia, la secretària de Política Sindical en la Federació de Serveis Públics de la UGT del País Valencià, Palmira Muñoz, qui des de fa cinc anys conta amb estudiants en pràctiques, ha posat l’accent en el valor dels estudiants de Sociologia perquè –ha explicat– «tenen una visió global del funcionament de la societat», va explicar.

Notícia publicada: 5/6/2015