Inici / Notícies
NOTíCIES

Pilar Trénor: «Estem satisfets, la reumatologia ja no és una especialitat transparent»

Més d’un centenar de professionals de l’àmbit de la reumatologia es donaran cita aquest cap de setmana en la seu d’ADEIT amb motiu del XVII Congrés de la Societat Valenciana de Reumatologia. Convertida ja en una cita anual de referència per als especialistes d’aquesta branca de la medicina, des de l’organització subratllen la necessitat d’ampliar el focus d’aquesta trobada a altres especialitats mèdiques com la dermatologia o l’àrea digestiva. «En aquesta nova edició hem tractat d’aportar novetats terapèutiques pel que fa a la malalties reumàtiques. Hem introduït una sessió dedicada a les invalideses i incapacitats laborals, molt freqüents en aquesta especialitat, una altra sessió sobre el dolor crònic i reumàtic, i també hem convidat a ponents d’altres especialitats ja que, d’alguna manera, la reumatologia és una especialitat mèdica vinculada a altres àrees», assenyalava Pilar Trénor, presidenta de la Societat Valenciana de Reumatologia i cap de reumatologia de l’Hospital Clínic Universitari de València. Una altra novetat significativa és la sessió de vacunació a pacients inmunodeprimidos o la centrada en malalties rares, musculars i autoinflamatorias, en les quals també el reumatòleg té un paper important en el seguiment i diagnòstic, destaca la presidenta de la Societat.

De manera precoç ja ens deriven pacients amb patologies que abans tardaven anys en arribar a la nostra especialitat.
Pilar Trénor
Des de l’organització destaquen també que la trobada va dirigida a un perfil professional que s’estén a mèdics reumatòlegs i d’altres especialitats, a residents, estudiants, així com a professionals de la infermeria, àrea amb una importància clau en el seguiment i diagnòstic de les malalties reumatológiques.

«Gràcies a l’esforç que hem fet des de la reumatologia és veritat que actualmente la nostra especialitat és reconeguda a nivell social. La població sap que tenim uns grans professionals de la reumatologia i de manera precoç ja ens deriven pacients amb aquestes patologies que abans tardaven anys en arribar a la nostra especialitat», apuntava Concha Juliá, Tresorera de la Societat Valenciana de Reumatología i cap de reumatologia de l’Hospital la Malvarrosa. Per la seua banda Pilar Trénor, presidenta de la societat, afegia: «Hem d’estar molt satisfets, la reumatologia ja no és transparent, la societat sap que existeix com una especialitat més com a endocrí o pneumologia».

Més informació:
XVII Congrés de la Societat Valenciana de Reumatologia

Notícia publicada: 06/03/2014