Inici / Notícies
NOTíCIES

El Patronat d’ADEIT visita La Nau

La Nau, que un dia va ser seu de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, hui, ja convertit en centre cultural, ha sigut visitat pel Patronat de ADEIT. Els membres del Patronat han pogut conéixer tots els detalls artístics i culturals d’un centre que hui dia acull múltiples activitats com a jornades, congressos, exposicions, etc. i que fins a 1974 va ser seu de diferents facultats, com la d’Economia. Una de les primeres facultats a canviar la seua ubicació va ser la de Medicina. La principal raó: no comptar amb un hospital a prop per a poder fer les pràctiques educatives diàries dels estudiants.

Els membres del Patronat de ADEIT han pogut conéixer els detalls arquitectònics i artístics del Claustre, el Paranimf, la Capella de la Sapiència, la Sala de Rectors i la Biblioteca històrica. Una biblioteca que alberga incunables i textos únics, convertint-se en una de les col·leccions més riques i un dels fons bibliogràfics més importants de València. Per part seua, la Capella acull en el seu altar a la Verge de la Sapiència de Nicolás Falcó (1516).

Aquest centre cultural també ha sigut testimoni de primeres vegades. La primera emissió de ràdio de València es va transmetre des del Paranimf. Un espai que ha sigut còmplice de graduacions i clausures de postgrau de la Universitat de València, entre altres moments especials.

Notícia publicada: 01/03/2019