Inici / Notícies
NOTíCIES

El sector social i econòmic exigeixen un nou marc legal per a la Universitat en el Congrés

La revisió urgent de l’ordenament universitari amb la consegüent aprovació d’una nova Llei orgànica d’Universitats. Aquesta reivindicació ha estat arreplegada en el comunicat promogut per CRUE Universitats Espanyoles i per la Conferència de Consells Socials d’Universitats i que ha sigut signat per la Cambra de Comerç d’Espanya, CSI-F, CEOE, CEPYME, CREUP, FeSP-UGT i FE CC.OO. Així mateix, la Xarxa espanyola de Fundacions Universitat-Empresa (REDFUE) -que presideix el director d’ADEIT, Antonio Aracil- s’ha sumat a aquesta sol·licitud.

Aquesta reivindicació ha estat promoguda per CRUE Universitats Espanyoles i per la Conferència de Consells Socials d’Universitats i que ha sigut signat per la Cambra de Comerç d’Espanya, CSI-F, CEOE, CEPYME, CREUP, FeSP-UGT i FE CC.OO

La presentació d’aquesta declaració s’ha produït a la Sala Ernest Lluch del Congrés dels Diputats. La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, i una àmplia representació dels grups parlamentaris han assistit a aquest acte. L’escrit reclama una «nova regulació legal que permeta a la universitat afrontar amb èxit els desafiaments als quals contínuament ha d’enfrontar-se». D’aquesta manera, des del sector econòmic i universitari sol·liciten una nova Llei orgànica d’Universitats dins d’un gran Pacte d’Estat per l’Educació que compte amb el suport d’un ampli consens parlamentari.

«Des de l’última reforma parcial de 2007 s’han produït en el món canvis molt profunds», expliquen des del sector educatiu i social, la qual cosa «obliga a una revisió urgent de l’ordenament universitari», indica l’escrit. Així mateix, detallen les diferents actuacions que comportarien aquest canvi: la millora de les relacions entre la universitat, els poders polítics i els agents socials i econòmic i una major autonomia universitària que possibilitaria una major flexibilitat d’actuació de les institucions acadèmiques.

És així com institucions, organitzacions sindicals i col·lectius socials s’uneixen per a aportar les seues experiències i idees per a «continuar construint una universitat al servei de la ciutadania que permeta aconseguir una prosperitat constant, sostenible i respectuosa amb el medi ambient», conclou el manifest.

Notícia publicada: 28/09/2018