Inici / Notícies
NOTíCIES

ADEIT acull les I Jornades Dona i Esport els pròxims 10 i 11 de maig

Recolzar l’esport femení, així com per a demandar major visibilitat en els mitjans de comunicació són els objectius amb els quals la Universitat de València ha organitzat les I Jornades Dona i Esport que se celebraran aquesta setmana en la Fundació ADEIT. Els pròxims 10 i 11 de maig, ADEIT es convertirà en un fòrum obert a aprofundir en l’anàlisi de la realitat actual i els seus límits, però també en les seues possibilitats de futur. «Tot això ajudarà al coneixement de les trajectòries i històries de vida de les esportistes», explica Pepe Campos, director del Servei d’Educació Física i Esport de la Universitat de València i president del comitè organitzador de les I Jornades Dona i Esport.

Campos insisteix que les claus que poden ajudar a millorar la situació «estan més en l’àmbit privat que en el públic», és a dir, en l’entorn familiar, en els mitjans de comunicació, en les federacions esportives i en els propis clubs i associacions a les quals pertanyen les esportistes, al mateix temps que es mostra esperançat amb que «les conclusions finals de les jornades puguen ser útils per a millorar el futur, per això us animem a participar activament».

Esportistes d’èxit en el congrés
En aquestes jornades està prevista la participació de destacades dones de l’àmbit esportiu com és el cas de Lilia Esquerre, campiona olímpica de Voleibol en tres ocasions i campiona del món a Brasil 1994 i Japó 1998; Lola Ochoa, jugadora de tennis paralímpica participant de quatre Jocs Paralímpics, Irene Garí, jugadora del València *asquet, i Patricia Tórtola, árbitra de futbol, entre unes altres.

Inscripció en: I Jornades Dona i Esport

Notícia publicada: 02/05/2018