Inici / Notícies
NOTíCIES

Mestre: «Actualment totes les facultats de la Universitat formen al seu alumnat con MOTIVEM»

627 estudiants, 119 professors i 164 idees. Aquests són algunes de les dades més destacades que es desprenen de la publicació MOTIVEM 2017 que s’ha presentat en el rectorat de la Universitat de València. L’acte va estar presidit per María Vicenta Mestre, vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València, a la qual van acompanyar Fernando Corell, director del Centre d’Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i María José Ortolá, subdirectora general d’Economia Social i Emprenedoria de la Generalitat Valenciana.

Les dades publicades mostren «que totes les facultats de la Universitat de València formen al seu alumnat a través de MOTIVEM» ja que el professorat que participa prové de tots els centres i juntament amb a l’alumnat componen una «combinació molt bona», en paraules de Mestre. Corell, per la seua banda, ha assenyalat que «l’Obra Social ‘la Caixa’ és conscient que els emprenedors són agents actius en la nostra economia», d’ací el seu continu suport a aquest programa. D’altra banda, Ortolá ha insistit que MOTIVEM és una iniciativa «cada vegada més consolidada», la qual cosa fa que a dia de hui «existisquen regions d’Europa que vulguen replicar-ho».

627 estudiants, 119 professors i 164 idees. Aquests són alguns de les dades més destacades que es desprenen de la publicació MOTIVEM 2017.
En l’acte també van intervenir Vanessa Martí, de la Facultat de Dret, que ha destacat la possibilitat de «networking» que ofereix el programa per a poder interaccionar amb professorat d’altres titulacions «en benefici del projecte de l’alumnat»; Sergio Maruenda, de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, que ha indicat que MOTIVEM és «una eina que mostra que l’emprenedoria és altra forma d’entrar en el mercat de treball per al estudiantat» i finalment, Margarita Parra, de la Facultat de Química, que ha explicat que per a formar part d’aquesta acció cal tindre «emoció, aventura i, sobretot, imaginació».

Així mateix, l’alumnat també ha tingut el seu espai en la presentació d’aquesta publicació: Paula Bonilla, estudiant del grau en Maestro/a en Educació Primària i una de les integrants del grup que va obtenir el primer premi MOTIVEM a l’última edició, ha assenyalat que la seua participació va ser un aprenentatge «continu i intensiu» dins del grup multidisciplinari en el qual va desenvolupar la seua idea. Així mateix, Cristina Monzó, estudiant del grau en Psicologia i també participant del programa, ha posat l’accent en el benefici que suposa comptar amb persones de diferents titulacions per a poder «conèixer diferents punts de vista». Finalment, Carlos Pla, estudiant del grau en Enginyeria Informàtica, ha manifestat que aquest programa «és un primer pas necessari cap a l’emprenedoria».

MOTIVEM, una acció innovadora
MOTIVEM és un programa que desenvolupa la Universitat de València en col·laboració amb la seua Fundació Universitat-Empresa Adeit, sota la direcció del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat. Aquesta acció té com a objectiu donar suport a l’esforç del professorat que estimula la creativitat de l’alumnat a través del desenvolupament d’idees en equip per a potenciar el seua empleabilidad.

La seua realització és possible per l’aportació econòmica que realitzen la Generalitat Valenciana, en el marc del seu programa Campus de l’Emprenedor Innovador, i l’Obra Social “la Caixa”.

Notícia publicada: 19/10/2017