Inici / Notícies
NOTíCIES

Un de cada tres espanyols són usuaris de la medicina estètica, un 8% més respecte a 2012

«Hi ha hagut un creixement del huit per cent en el nombre d’usuaris que demanden la medicina estètica si es compara amb les dades de 2012. Actualment, un de cada tres espanyols la utilitza. També hi ha hagut un augment de metges estètics, d’empleats i de la facturació. Aquest creixement en quatre anys ens demostra que la medicina estètica gaudeix de bona salut i que a la gent li interessa i cada vegada recorre més a ella», en aquestes línies s’expressava Petra Vega, presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Estètica en el congrés de la Societat Espanyola de Medicina Estètica (SEME) el passat mes de febrer.

Davant aquesta demanda evident, la Universitat de València aposta una vegada més pel Màster Propi en Medicina Estètica. Aquest curs semipresencial se centra fonamentalment en tres cirurgies: liposucciones, flebectomías ambulatorias i micro implants de pèl. «Pese que tant dones com a homes es preocupen pel seu físic, l’actitud d’aquest últim ha anat canviant: l’home ara es cuida més, consulta, s’informa i després de provar, repeteix. Hui dia ja suposen el 20% de les nostres consultes», explica José Folch, codirector del màster.

D’altra banda, Folch afirma que «els pacients cerquen cada vegada tractaments menys agressius i amb resultats més naturals, amb una ràpida recuperació per a no perdre la seua activitat laboral». A més, insisteix que Espanya «no és un país obsessionat amb el seu físic», fet molt més evident en alguns països de Sud-amèrica. «El que sí és cert és que, a causa del clima llatí, amb una gran quantitat d’hores de sol, bones platges, és lògic que a Espanya hi haja més tractaments que països centreeuropeus o nòrdics», compte.

«La Comunitat Valenciana és una de les pioneres en formació en Medicina estètica d’Espanya», indica Folch. De fet, en la 8ª edició d’aquest màster hi ha una part important que estaria en el 25% de pràctiques presencials obligatòries o a pràctiques tutoritzades dels propis alumnes. D’aquesta manera, l’alumnat realitza el tractament sota la supervisió directa del seu tutor amb suport de mitjans audiovisuals i pacients en viu. Així mateix, anualment es van incrementant el nombre d’hores practiques obligatòries o voluntàries de l’estudiantat, ja que s’introdueixen novetats tècniques o de productes i aparatología que van apareixent l’any en curs.

Aquest màster es converteix així en una via d’aprenentatge dels fonaments teòrics en tots els camps de la medicina estètica que aplicarà l’alumnat en les diferents clíniques de la Comunitat Valenciana. I no solament això: el professorat del curs, així com la seua direcció, també passen a ser el mitjà per a potenciar la recerca i la publicació de treballs científics en els quals guiaran a l’alumnat.

Més informació i inscripció: Màster Propi en Medicina Estètica

Notícia publicada: 20/11/2017