Inici / Notícies
NOTíCIES

La teràpia visual, un mètode per a pal·liar els impactes de les noves tecnologies en els ulls

L’increment de l’ús intergeneracional de dispositius tecnològics en la vida quotidiana té un impacte directe en la nostra visió. El seu ús inadequat pot desembocar en molèsties de fatiga visual amb un ampli rang de símptomes entre els quals destaquen l’esforç ocular, incomoditat general, nàusees, dificultat d’enfocar i mal de cap. Tot açò s’agreuja amb la generalització de la tecnologia portàtil, que permet treballar en qualsevol posició i lloc i amb unes condicions visuals i ergonòmiques no naturals, així com amb el visionat de pel·lícules en 3D. El Màster Propi en Últims Avanços en Teràpia Visual de la Universitat de València es converteix el millor aliat per a revertir aquesta situació.

L’ús és una oportunitat per a «desenvolupar eficaçment les habilitats del sistema visual i el processament de la informació visual» en paraules del codirector del curs, Andrés Gené
«Amb la teràpia visual es pot actuar sobre la capacitat d’enfocament i desenfoque així com sobre l’estabilitat ocular, el moviment dels ulls i la capacitat de convergir i divergir els ulls conjuntament», explica Andrés Gené, codirector del Màster Propi en Últims Avanços en Teràpia Visual. Així mateix, dins dels tractaments també es contemplen «les oclusions per a afavorir el desenvolupament de l’agudesa visual dels ulls vagues o ambliopes» que a més «es poden combinar amb exercicis per a obtenir millorança i resultats estables en el menor temps possible».

La finalitat de la teràpia visual és desenvolupar eficaçment les habilitats del sistema visual i el processament de la informació visual pel que la creació d’un màster sobre aquesta temàtica és una oportunitat per a «desenvolupar eficaçment les habilitats del sistema visual i el processament de la informació visual» en paraules de Gené. Els actuals materials en aquest àmbit sanitari s’adapten a les noves tecnologies pel que «resulta imprescindible el seu coneixement per a poder fer un ús correcte tant de diagnòstic com per a tractament» segons el codirector del curs.

El Màster Propi en Teràpia Visual presenta la valoració específica de les necessitats visuals de les noves generacions d’usuaris tecnològics i els canvis en l’ús de material de tractament així com els nous coneixements en neurologia de la visió. Segons assenyala Gené, «els avanços en neurociencia fan imprescindible una revisió per part del optometrista de la relació de la visió amb la resta d’estructures implicades en el processament visual». D’aquesta manera, Gené assegura que «la creació d’aquest màster dóna solució a les necessitats detectades tant pels professionals com per la població».

Més informació i inscripció: Màster Propi en Últims Avanços en Teràpia Visual

Notícia publicada: 09/06/2017