Inici / Notícies
NOTíCIES

Un màster de la Universitat de València, únic a Espanya, connecta art i educació

La Universitat de València llança un nou màster, únic a nivell nacional, que naix del Programa Experimental de Mediació i Educació a través de l’Art (Permea) del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. El Màster PERMEA és un programa d’especialització que aborda de manera holística i experimental els sabers involucrats en la creació de projectes de mediació artística, tant en els espais institucionals de l’art i l’educació com en altres contextos socials. Tot açò abordat des d’una perspectiva crítica.

Així ho expliquen els seus directors, l’artista, docent i investigadora cultural, Clara Boj; el coordinador d’Educació i Mediació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Campos; i Ester Alba, professora d’Història de l’Art de la Universitat de València.

El programa s’articula al voltant de tres eixos principals: art, educació i compromís; i s’enfoca des de tres perspectives: museu, escola i comunitat. «Les pràctiques educatives dels museus i centres d’art estan generant nous models institucionals més oberts, plurals i experimentals i, en aquest context, la mediació és entesa no solament com a interfície d’aproximació entre l’art i els públics, sinó com a camp expandit que abasta les relacions i coneixements que creuen el museu», remarquen els seus directors.

En aquest sentit, subratllen, que el Màster PERMEA es desenvolupa en un àmbit de treball nou, des d’una perspectiva innovadora i amb un fort compromís social.

600 hores de ‘Revolució educativa’

Maria Acaso, investigadora en art i educació, considerada com una de les actuals líders del que coneix com a ‘revolució educativa’, entre el quadre docent
El claustre del màster està format, entre uns altres, per Maria Acaso, investigadora en art i educació, considerada com una de les actuals líders a Espanya i a Llatinoamèrica del que coneix com a «revolució educativa», a més de Yoeri Meessen, responsable del Departament d’Educació Witt de Witt-Rotterdam i Ramón Parramón, comissari del Centre d’Art Contemporani de Vic i responsable de la plataforma Idensitat.

El programa es desenvolupa al llarg de 600 hores amb la participació de professionals internacionals que desenvolupen les seues pràctiques en l’àmbit de l’art i l’educació actual, que procedeixen tant d’universitats estatals i internacionals com d’altres institucionals culturals.

El màster està dirigit a alumnat llicenciat i graduat en Belles arts, Història de l’Art, Pedagogia o graduats d’altres disciplines interessats en les connexions art i educació, professionals de l’educació en museus, l’educació formal i no formal i els projectes comunitaris.

Preinscripció oberta fins al 12 de setembre:
Màster PERMEA

Notícia publicada: 25/07/2018