Inici / Notícies
NOTíCIES

El disseny de producte, part important per a la supervivència de la majoria de les empreses

El disseny de productes és una àrea integrada dins del disseny industrial i una part important per a la supervivència de la majoria de les empreses. En un context de continu canvi, la introducció de nous productes, així com el desenvolupament de nous enfocaments per presentar-los pot marcar la diferència en qualsevol empresa. Creativitat, innovació, tecnologia, producció i enginyeria, són aspectes clau en la gestió i producció del disseny de productes.

Per fer front a la demanda existent en la indústria i en l’empresa, la Universitat de València ha engegat la primera edició del Màster en Disseny de Producte per formar professionals especialitzats en les diferents disciplines del disseny. El curs està organitzat per l’Institut Universitari d’Investigació de Robòtica i Tecnologia de la Informació i les comunicacions (IRTC) i compta amb la col·laboració de nombroses empreses: Dragados, Heineken Espanya, Fita Master Dao, NH Hotels Espanya, PMI-València Spain Chapter Institut d’Economia Internacional, Profitek Spain i Tau Cerámica.

Comprendre el procés de disseny i les seues diferents fases és crucial per donar amb nous i renovats dissenys que s’adapten, no només a la demanda del mercat i a les necessitats del client, sinó que busquen també una relació efectiva i duradera entre el client i el producte. El director del màster, Fernández Marín, destaca en aquest sentit que «el disseny de productes ajuda a optimitzar i millorar la cadena productiva així com la imatge del producte i la percepció del consumidor; en definitiva, aporta valor afegit i innovació als productes i les empreses», assenyala.

Creativitat, innovació i contacte amb la realitat empresarial
L’objectiu principal del Màster en Disseny de Producte és capacitar a l’alumne per «anticipar-se a les exigències i necessitats del mercat i de la societat, desenvolupant projectes de manera responsable, treballant en la recerca i l’aplicació de nous mètodes, materials i processos de fabricació», matisa Marcos Fernández. Així mateix, també pretén aportar una actitud crítica i reflexiva a través de l’estudi de les competències relacionades amb la innovació, el pensament creatiu, el finançament i la gestió de projectes.

Un altre dels punts forts del màster és l’àmplia formació en totes les eines necessàries per al disseny d’objectes de qualsevol tipus, així com en el disseny i l’inici de projectes de serveis i models de negoci relacionats amb l’enginyeria. A través dels diferents mòduls didàctics, l’alumne realitzarà, segons subratllen des de la direcció del curs, una activitat projectual, tecnològica i creativa, enfocada a la relació objecte–usuari, la funció social i els valors estratègics de les empreses i els artesans.

A més, els alumnes tindran l’oportunitat de dissenyar un producte per a una de les empreses col·laboradores del màster. De totes les solucions aportades, l’empresa realitzarà la selecció i publicarà un dels dissenys, que suposarà avantatges econòmics i professionals per a l’estudiant i el seu primer contacte amb el món empresarial.

Més informació i inscripcions:
Master of Product Design/Màster en Disseny de Producte (MPROD) 

Notícia publicada: 23/01/15