Inici / Notícies
NOTíCIES

Un màster abordarà les novetats en l’automatització industrial, clau en l’estalvi productiu

Que per a una empresa és cada vegada més necessari disposar d’una gestió eficient de la producció, des de la recepció de les matèries primeres fins al producte final, és tot un fet, però com dur-ho a terme és la principal qüestió que abordarà el Màster en Disseny, Instal•lació i Manteniment de Sistemes d’Automatització Industrial-DIMSAI de la Universitat de València.

Com explica el seu director, el professor d’Enginyeria Electrònica de la Universitat de València Alfredo Rosado, cada vegada és més important que una fàbrica produïsca allò que se li està demanant a cada moment, doncs les línies de fabricació són flexibles i permeten fabricar diferents productes segons la demanda. Per a açò, com subratlla Rosado, «és molt important la traçabilitat i la qualitat», no solament de cara a l’usuari, sinó de cara a l’empresa per a conèixer així en tot moment què s’està produint, amb quina velocitat, etc.

Els sistemes d’automatització permeten integrar la informació de consum en la producció, podent fins i tot optimitzar l’ús depenent del cost de l’energia a cada moment
Estalvi energètic i ajuda en els processos del dia a dia
Els sistemes d’automatització permeten, com explica el director del màster, integrar la informació de consum en la producció, podent fins i tot optimitzar l’ús depenent del cost de l’energia a cada moment. De fet ˗subratlla Rosado- l’estalvi «pot ser molt elevat» en determinades fàbriques com les de ceràmica, cementeres, productes químics i farmacèutics i fornejats en alimentació.

Augmentar la seguretat alimentària amb l’ús de sistemes de traçabilitat disposant de productes de qualitat amb processos de control rigorosos o particularitçar un vehicle des del moment de la seua compra garantint un producte únic, només es pot aconseguir, com indica Rosado, gràcies als sistemes d’automatització industrial.

Amb una trajectòria de més de deu anys, aquest màster té com a principal objectiu formar als professionals perquè puguen exercir la seua activitat en qualsevol empresa que dispose d’instal•lacions d’automatització industrial o desitge realitzar noves instal•lacions.

Com explica Alfredo Rosado, aquest màster cobreix un buit formatiu lloc que els coneixements necessaris per a les instal•lacions d’automatització procedeixen de les àrees d’enginyeria industrial, enginyeria de telcomunicació i enginyeria informàtica, incloent també àrees de gestió i organització d’empreses. Actualment, les titulacions de grau cobreixen parcialment els continguts, per la qual cosa el Màster en Disseny, Instal•lació i Manteniment de Sistemes d’Automatització Industrial-DIMSAI és la millor poció per a completar la formació en aquest camp.

Entre les empreses col·laboradores amb el màster es troben ABB Motors, Ford Espanya, Schneider Electric Espanya, Omron Electronics Iberia, InPro *Electric Espanya, Infaimon o Siemens, entre unes altres.

Més informació i inscripció en:
Màster en Disseny, Instal•lació i Manteniment de Sistemes d’Automatització Industrial-DIMSAI

Notícia publicada: 07/10/2015