Inici / Notícies
NOTíCIES

El Màster en Control Total de la Via Aèria, una especialització que pot salvar vides

La mort o lesions neurològiques irreversibles per al pacient. Aquestes són les conseqüències immediates d’una intubació que no es duu a terme amb èxit. Per això, es converteix en mandatari el coneixement de les tècniques, procediments i dispositius per part dels professionals sanitaris a l’hora de dur a terme una intubació endotraqueal. «En els últims deu anys hi ha hagut un gran desenvolupament tecnològic de dispositius que s’han incorporat a la pràctica clínica així que necessitem conèixer-los per triar el més adequat a les condicions del pacient», compte Jorge Basterra, catedràtic de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i codirector del Màster en Control Total de la Via Aèrea.

El format del màster és online pel que els coneixements teòrics es completen a través de tutorials, seqüències d’imatges i vídeos específicament enfocats per a aquesta especialització
«Les dificultats en la intubació i/o la ventilació d’un pacient obeeixen a múltiples causes, la major part d’elles tenen relació amb l’anatomia particular de cada individu així com amb factors fisiològics que estan estretament relacionats amb l’aportació i el consum d’oxigen i la major o menor tolerància als episodis d’apnees», explica explica Pedro Charco, del servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic i codirector del Màster en Control Total de la Via Aèrea. És així com aquest curs es converteix en una eina fonamental per al coneixement de les tècniques de oxigenación i ventilació per tots aquells professionals sanitaris que tracten pacients que puguen perdre la seua capacitat ventilatoria i precisin d’una ventilació artificial.

El format del màster és online. «L’aula virtual de ADEIT ens permet arribar a qualsevol metge interessat amb independència de la seua ubicació geogràfica», afirma Basterra. En aquesta plataforma es completen els coneixements teòrics a través de tutorials, seqüències d’imatges i vídeos específicament enfocats per a aquesta especialització, amb el que l’alumnat compta amb continguts molt tècnics. «Així mateix els continguts del màster han superat els rigorosos controls de qualitat que imposa el departament de cirurgia», afegeix Charco.

Tots dos codirectors assenyalen que les intubacions, siguen del tipus que siguen, són complicades, però probablement la més difícil siga aquella que es realitza en malalts difícils, coneguts o no, en situació d’emergència i amb professionals poc capacitats. D’aquesta manera, el Màster en Control Total de la Via Aèrea serveix perquè el professional sanitari aprenga a «atallar el problema en el seu conjunt, identificant els problemes i coneixent les tècniques i dispositius», assenyala Charco.

YouTube Preview Image

Más información e inscripciones: Máster en Control Total de la Via Aèrea

Notícia publicada: 28/02/2017