Inici / Notícies
NOTíCIES

La psicologia forense i tres tallers temàtics centren una jornada gratuïta en Psicologia

El pròxim dimecres 24 de setembre, a les 10:15 hores, el Saló d’Actes de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València acollirà la conferencia «Conducta, cervell, societat i llei. La psicologia forense en el segle XXI», que impartirà Ana Cristina Andreu,  doctora en Psicologia per la Universitat de València i psicòloga forense de l’Institut de Medicina Legal d’Aragó.

En la seua intervenció, la psicòloga analitzarà la importància d’aquesta branca de la psicologia en relació amb els procediments penals, civils i sociolaborals que, tal com apunta l’especialista, afecten a milers de persones cada any: «Els canvis legislatius sobre dret de família, especialment la guarda i custòdia dels menors, la violència familiar, el dret penal del menor, els delictes sexuals o la legislació laboral i social han de ser coneguts i contemplats pel psicòleg, qui ha de traduir els conceptes psicològics a un món legal en el qual haurà de relacionar-se amb jutges, fiscals, advocats, mèdics forenses i altres professionals», afirma Ana Cristina Andreu.

La seua conferència s’emmarca dins de la jornada de presentació de la  20ª edició del Màster de Psicologia Clínica i Salut de la Universitat de València. Aquest curs de postgrau, dirigit a llicenciats en Psicologia, Filosofia i Ciències de l’Educació (especialitat Psicologia), té com a principal objectiu ensenyar l’ús de les tècniques dels tractaments psicològics més actuals en la intervenció dels diferents trastorns clínics, amb especial interès en els procediments que han mostrat major eficàcia des d’orientacions psicològiques.

Després de la conferència es realitzaran tres activitats complementàries: un primer taller orientat a la psicoterapia de grups, impartida per Ana Cristina Andreu; una activitat teòric-pràctica sobre counselling dirigida per Pilar Barreto, catedràtica en Psicopatología de la Universitat de València; i un últim taller de mindfulness, a càrrec de José Gil, psicòleg clínic de l’Ajuntament d’Alcàsser.

Aquesta jornada és gratuïta i està oberta al públic que vulga assistir, prèvia inscripció d’assistència en el següent correu electrònic: masterclinicaysalud@gmail.com

Més informació sobre el màster en el següent enllaç:
20ª Màster en Psicologia Clínica i Salut: estratègies actuals d’intervenció

Facebook del Màster en Psicologia Clínica i Salut: estratègies actuals d’intervenció

Notícia publicada: 08/09/2014