Inici / Notícies
NOTíCIES

Com abordar conflictes i dilemes en la relació mèdic-pacient, eix del Màster en Bioètica

La necessitat de valorar implicacions i repercussions en la relació mèdic-pacient és una de les bases del Màster Propi en Bioètica, Deontologia, Seguretat i Qualitat en l’Àmbit Sanitari de la Universitat de València, que començarà la seua tercera edició aquest curs. «Els professionals han de saber com abordar els conflictes i els dilemes que sorgeixen en l’àmbit sanitari tractant de no abandonar mai els criteris del codi deontològic», assenyala Alfonso Valverde, professor titular del departament d’Anatomia i Embriologia Humana de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València i codirector del Màster Propi en Bioètica, Deontologia, Seguretat i Qualitat en l’Àmbit Sanitari de la Universitat. En aquest sentit, el principal objectiu del màster és que l’alumne tinga una visió més crítica sobre les organitzacions sanitàries des d’una doble perspectiva: com a professional i com a pacient.

Conscient de la importància d’aquestes matèries, la Universitat de València llança la 3ª edició d’aquest curs per a aprofundir i incrementar els coneixements en aquests camps que «són cada vegada més necessaris», en paraules del seu codirector

«Els aspectes mèdics de la bioètica han provocat un canvi legislatiu, per la qual cosa el seu coneixement i aplicació en la medicina assistencial són una obligació legal», indica Valverde. Conscient de la importància d’aquestes matèries, la Universitat de València llança la 3ª edició d’aquest curs per a aprofundir i incrementar els coneixements en aquests camps que «són cada vegada més necessaris», en paraules de Valverde. Els professionals que realitzen el curs podran afrontar amb suficients garanties els reptes que sorgeixen en la relació entre el professional sanitari i el pacient, així com per a poder contribuir a la millora tant de la qualitat com de la seguretat de l’entorn en el qual exerceix la seua labor diària el professional sanitari.

Aquest curs, únic a Espanya, ofereix una visió multidisciplinària de la bioètica, la deontologia, la qualitat sanitària i la seguretat clínica, com a matèries interconnectades, i dins del context de la gestió sanitària. Una formació –explica Valverde- amb escàs abordatge en la formació de grau dels nostres futurs professionals sanitaris. «Els temes que s’imparteixen en el màster es troben en desenvolupament i canvi permanents, per la qual cosa el seu coneixement i aplicació diari han canviat molt en el present segle i canviarà encara més en els pròxims anys», indica Valverde.

Més informació: Máster Propi en Bioètica, Seguretat i Qualitat en l’Àmbit Sanitari

Notícia publicada: 26/01/2017