Inici / Notícies
NOTíCIES

Manuel Broseta, nou President de la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT)

L’advocat Manuel Broseta Dupré és el nou President del Consell Social de la Universitat de València  i d’ADEIT. Broseta ha assumit la Presidència de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València  durant l’última reunió del seu Patronat, en un acte en el qual ha estat acompanyat pels màxims representants de la Universitat de València i de les empreses del Patronat d’ADEIT.

Durant les seues primeres paraules com President d’ADEIT, ha reconegut el treball realitzat per aquesta entitat des de la seua creació i s’ha mostrat satisfet amb el nou càrrec que assumeix –ha dit– amb «il•lusió» i «modèstia».

Ferm defensor de la Universitat pública, tal com ha ressaltat durant les seues primeres paraules en aquest càrrec, ha volgut posar l’accent concretament en la forta vinculació amb la Universitat de València. «Em vaig criar en aquesta Universitat; els meus pares van ser els dos professors d’ella, on posteriorment jo he exercit com a professor associat i he participat com membre del Consell Social i del Patronat d’ADEIT», ha recordat.

Llicenciat en Dret per la Universitat de València i postgraduat en Dret Europeu pel Col·legi d’Europeu de Bruixes (Bèlgica), Manuel Broseta és soci-director de Broseta Advocats. Ha realitzat cursos postgraus a Georgetown (Estats Units), King’s College (Londres) i Harvard (Estats Units).

A més de president del Consell Social de la Universitat de València i d’ADEIT, és actualment membre del Consell Rector nacional d’APD (Associació per al Progrés de la Direcció), president de la Fundació Conexus, vicepresident de la Fundació Manuel Broseta, cap de l’Assessoria Jurídica de la Borsa de València i membre del Club Espanyol d’Arbitratge, de la Cort d’Arbitratge de València, de la Cambra de Comerç francesa i d’AU (Associació Valenciana d’Empresaris), entre altres càrrecs.

El relleu de Carlos Pascual
D’aquesta manera, Manuel Broseta pren el relleu en la presidència del Consell Social i d’ADEIT de Carlos Pascual, qui ha ocupat aquests càrrecs durant els últims 18 anys i a qui Manuel Broseta ha volgut realitzar un agraïment èxplicit pel seu «fructífera labor» al capdavant d’aquestes institucions.

Per la seua banda, Carlos Pascual, que passa a ocupar el lloc de Patró d’Honor d’ADEIT, s’ha mostrat convençut que la nova presidència de Manuel Broseta «va a ser reeixida», al mateix temps que ha anunciat que seguirà al servei de la Universitat, d’ADEIT i de la societat valenciana en tot el necessari.

En aquest sentit, Broseta ha avançat que té la voluntat de seguir el deixant del realitzat, de «mantenir el que s’ha fet bé» i, al mateix temps, d’aportar i introduir alguna novetat com resultat del seu trajectòria professional.

Per altra banda, ha agraït a la Universitat de València i, concretament, al seu rector, Esteban Morcillo, l’aposta que sempre han realitzat per ADEIT com instrument d’interfície amb la societat. El rector, per la seua banda, ha subratllat la «generositat» de Manuel Broseta a l’acceptar «el repte personal i social que representa ser president del Consell Social i d’ADEIT».

Així mateix, Manuel Broseta ha agraït a les empreses del Patronat d’ADEIT la seua forta implicació amb aquesta entitat, a les quals ha recordat la importància que la Universitat de València seguisca treballant per a aproximar-se cada vegada més a la societat. «Una millor societat no pot existir sense empresaris formats i compromesos amb el seu entorn», ha conclòs.


Notícia publicada: 24/09/2013