Inici / Notícies
NOTíCIES

La Facultat de Ciències Socials reconeix el treball dels tutors i tutores de pràctiques

Més de 1.200 estudiants de la Facultat de Ciències Socials van realitzar pràctiques el passat curs acadèmic en empreses, entitats, associacions o ONG. Cada estudiant va ser tutoritzat per dues persones; una de l’àmbit de l’empresa i un PDI de la Universitat de València. Amb l’objectiu de reconèixer la labor d’aquests professionals i propiciar el contacte entre tots dos col·lectius, la Fundació ADEIT va organitzar la IV jornada de trobada entre tutors i tutores d’aquest centre.

Les pràctiques testen tant l’aprenentatge de l’aula com les pròpies potencialitats i limitacions.
Albert Moncusí
Al llarg de la sessió, en la qual es van lliurar diplomes en reconeixement a les persones participants, el degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí, va destacar la importància de les pràctiques més enllà de la possibilitat que ofereixen per a establir contacte amb el món del treball. «Les pràctiques testen tant l’aprenentatge de l’aula com les pròpies potencialitats i limitacions», ha assenyalat. En concret, va posar l’accent en dos aspectes de l’experiència de les pràctiques externes: el treball en equip i la responsabilitat en contextos col·laboratius: «La relació entre tutors i tutores acadèmics i d’empresa enriqueix no solament el currículum formatiu de cada estudiant, sinó també que sotmet a interrogació el propi pla d’estudis», va apuntar.

La sessió va incloure una taula d’experiències que, moderada pel coordinador de pràctiques externes del Grau en Sociologia i del Doble Grau de Sociologia i Ciències Polítiques, Carles Simó, va comptar amb la participació de tutors i tutores així com d’estudiants en pràctiques de l’Associació Alanna, de l’Ajuntament de Catarroja i del Ministeri de Defensa. Tres de les entitats que, cada any, es comprometen amb la Universitat de València acollint estudiants en pràctiques i contribuint a la seua formació.

Més d’un miler d’estudiants
446 de l’àrea de Relacions Laborals i Recursos Socials; 230 de Sociologia i 585 de Treball Social. Més d’1.200 estudiants de la Facultat de Ciències Socials realitzen pràctiques, curriculars i extracurriculars, en les tres àrees que s’integren en aquesta Facultat, la qual cosa es tradueix en percentatges que comprenen el 36, 18 i 46 %, respectivament.

Notícia publicada: 4/7/2018