Inici / Notícies
NOTíCIES

La nova llei urbanística valenciana i les seues novetats, a estudi en ADEIT en unes jornades

Les jornades, en les quals participaran juristes, arquitectes i càrrecs públics que han intervingut en l’elaboració del projecte de llei, tenen com objectiu sistematitzar i clarificar el vigent marc normatiu sobre ordenació del territori i paisatge i sobre la prevenció, qualitat i control ambiental a la Comunitat Valenciana.

La recentment aprovada Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) serà la matèria central de les jornades que ha organitzat la Fundació Universitat-Empresa de València i que tindran lloc el 3, 6 i 7 d’octubre.

Aquesta llei, que va entrar en vigor fa uns mesos i que redueix el nombre de disposicions legislatives del sistema actual, tracta d’establir un mecanisme d’elaboració i avaluació del pla en el qual els aspectes ambientals, territorials, paisatgístics, econòmics i socials convergisquen en un mateix pla i contribuïsquen a una visió més eficient de la planificació.

Les jornades, en les quals participaran juristes, arquitectes i càrrecs públics que han intervingut en l’elaboració del projecte de llei, tenen com objectiu sistematitzar i clarificar el vigent marc normatiu sobre ordenació del territori i paisatge i sobre la prevenció, qualitat i control ambiental a la Comunitat Valenciana.

Aquestes noves normatives, en opinió del magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, tècnic urbanista de l’Institut Nacional d’Administració Pública (INAP) i codirector d’aquestes jornades, Manuel J.Domingo Zaballos, incorporen «importants innovacions legislatives», entre les quals destaca «el lloable propòsit de donar coherència al sistema mitjançant la incorporació en un sol cos normatiu el disposat anteriorment en diverses lleis, des de la LUV a la llei reguladora dels camp de golf».

La simplificació dels procediments administratius, l’increment de la transparència i de la seguretat jurídica en l’actuació administrativa de la qual seran beneficiaris no només els agents sinó també la ciutadania en general i les diferents mesures flexibilitzadores amb el propòsit d’adaptar l’actuació de les administracions públiques i dels agents privats a les demandes del mercat són les tres principals innovacions de la nova legislació, segons el magistrat Manuel J. Domingo Zaballos que, al costat de la professora de Dret Administratiu de la Universitat de València, Mª José Alonso Mas, codirigeix aquestes jornades.

Qui pot realitzar les jornades
Aquestes jornades, homologades pel Institut Valencià de Administració Pública, van dirigides a tots aquells estudiants o professionals que treballen en l’àmbit de la planificació, execució i disciplina urbanística, dins o fora de l’Administració com arquitectes, advocats, economistes, promotors immobiliaris, etc. així com als tècnics de les Administracions Públiques i als responsables polítics.

La Llei de Control Ambiental, també a estudi
A més, durant les jornades, també es reservarà un espai per a abordar les novetats que presenta altra norma valenciana aprovada en els últims mesos; la Llei de Prevenció, Qualitat i Control Ambiental d’Activitats a la Comunitat Valenciana, que deroga la Llei de 2006 de Prevenció de la Contaminació i Qualitat Ambiental.

Amb aquestes jornades, ADEIT continua donant resposta a les necessitats de formació contínua sobre noves temàtiques i legislacions. Aquesta jornada ve a donar continuïtat a les ja celebrades en 2004 sobre la Llei del Sòl no Urbanitzable, la Llei Urbanística Valenciana de 2005 o la Llei del Sòl de 2007 i el seu text refós en 2008.

Més informació i inscripcions:
http://congresos.adeituv.es/LOTUP

Notícia publicada: 22/09/20014