Inici / Notícies
NOTíCIES

Una jornada reflexionarà sobre València com una ciutat mediterrània sostenible

València està considerada com una de les cinquanta millors ciutats del món per la seua sostenibilitat i la qualitat de vida que gaudeixen els seus habitants, segons l’índex «Cities in Motion» 2016 (CIM), un rànquing elaborat per la Universitat de Navarra a través del IESE Business School. No obstant açò, encara hi ha mesures que es poden dur a terme per a millorar aquest aspecte en la ciutat.

Des del Vicerrectorat de Participació Territorial de la Universitat de València en col·laboració amb l’Ajuntament de València s’ha organitzat la jornada ‘Claus de la Economía de València: Cap a una ciutat mediterrània sostenible’ dimecres que ve 30 de novembre en ADEIT que tractarà la sostenibilitat des del punt de vista econòmic, mediambiental, social i cultural. Per a això, comptarà amb especialistes de la institució universitària com són Empare Cervera i Julia Salom així com José Manuel Pastor, degà de la Facultat d’Economia, els qui analitzaran les claus d’aquest concepte i establiran les bases per a crear una ciutat mediterrània pròspera.

Aquesta jornada es converteix així en una trobada de reflexió sobre l’economia de ‘la ciutat del cap i casal’ i el seu desenvolupament territorial entorn de tres aspectes fonamentalment: els recursos territorials, les xarxes internes i externes i els processos d’innovació empresarial i social. «València és una ciutat amb unes característiques similars a altres del nostre àmbit i entenem que parteix de les claus del seu futur desenvolupament econòmic s’han de basar en el seu ‘caràcter’ mediterrani», assenyala Jorge Hermosilla, Vicerector de Participació i Projecció Territorial dela Universitat de València.

La sostenibilitat en les grans ciutats cerca augmentar l’accessibilitat i connectivitat humana i la cohesió social. A més, pretén fomentar sectors econòmics respectuosos amb el medi ambient. «En definitiva, la sostenibilitat tracta de possibilitar una millor qualitat de vida per al conjunt de la població», indica Hermosilla.

Avantsala de l’I Congrés de València i la seua economia

Així mateix, aquesta sessió sobre la sostenibilitat servirà d’avantsala per a convocar el ‘I Congrés de València i la seua Economia: un model sostenible és possible’, amb la idea que aquest siga un esdeveniment de referència que tinga una continuïtat durant els pròxims anys.

Més informació i inscripció gratuïta a les jornades en:

Jornada ‘Claus de l’Economia de València: Cap a una ciutat mediterrània sostenible’