Inici / Notícies
NOTíCIES

Una jornada gratuïta analitzarà en ADEIT els efectes de la nul·litat d’una norma tributària

En el marc del Màster Financer i Tributari-Assessoria Fiscal de la Universitat de València, ADEIT acollirà la jornada gratuïta ‘Els efectes de la declaració de nul·litat de normes i actes tributaris i d’incompatibilitat amb l’ordenament comunitari’ que es realitzarà el pròxim divendres, 14 de desembre, i que tindrà com objectiu analitzar els efectes que tindrà declarar la nul·litat d’una norma o acte tributari per anar en contra de l’ordenament jurídic espanyol o comunitari.

La jornada és de màxima rellevància perquè el Tribunal Suprem està pendent de publicar una sentència en un recurs de cassació en interès de Llei
Durant la jornada, que comptarà amb ponents de reconegut prestigi en el món jurídic, es debatrà també quines conseqüències econòmiques pot tenir aquesta nul·litat per al contribuent i per a la Hisenda pública. Aquest tema és de recent actualitat, com indica el director del màster i catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Juan Martín Queralt. Segons explica Martín Queralt, el Tribunal Suprem està pendent de publicar una sentència en un recurs de cassació en interès de Llei en la qual es preveu que es pronúncie definitivament sobre alguna de les qüestions que s’estudiaran en aquesta jornada.

La jornada es dividirà en tres grans blocs que analitzaran els efectes de la nul·litat dels actes tributaris quant a la retroacció d’actuacions i la exigibilitat d’interessos de demora, a càrrec del catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Carmelo Lozano, i del president de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem, Rafael Fernández; els efectes de la nul·litat de les normes tributàries quant a la devolució de l’indegudament ingressat i la responsabilitat patrimonial de l’Estat a càrrec del director del màster i del magistrat del Tribunal Suprem, J. Gonzalo Martínez Micó; i els efectes de la incompatibilitat de les normes tributàries amb l’ordenament comunitari i la restitució de l’ingressat la ponència de la qual la realitzaran el catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Alfredo García, i el magistrat del Tribunal Suprem, Joaquín Huelin Martínez de Velasco. En aquest sentit, aquestes tres ponències debatran quins efectes produirà que els tribunals de justícia declaren la nul·litat d’un acte o d’una norma tributària.

Formació diferenciada i homologada per l’AEDAF
Aquesta jornada es realitzarà en ADEIT, seu en la qual s’imparteix el Màster Financer i Tributari-Assessoria Fiscal que en aquest curs acadèmic realitza la seua vinti-i-dosena edició. La formació tributària que ofereix aquest màster, segons expliquen els seus responsables, crea un perfil que situa als seus estudiants en un lloc preferent per a l’exercici professional en l’àmbit de l’assessoria fiscal, i permet disposar dels coneixements suficients per a començar a preparar les oposicions al Cos d’Inspecció o Gestió de la Hisenda Pública. Al mateix temps, aquest màster està homologat per l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF), demostrant el seu alt nivell formatiu.

Més informació: Informació de la jornada
Màster Financer i Tributari-Assessoria Fiscal de la Universitat de València