Inici / Notícies
NOTíCIES

Els rànquings com a via de millora de les universitats espanyoles, en una jornada en ADEIT

Els rànquings com a instruments per a la millora i la direcció estratègica de les universitats. Aquest serà el títol d’un dels seminaris de la jornada organitzada per la Fundació BBVA i el Ivie que se celebrarà en ADEIT aquest divendres, 24 de novembre. «La presència continuada d’aquests rànquings en la vida de les universitats espanyoles justifica una reflexió en profunditat sobre què és el que aporten, quins són els seus àmbits de millora i que poden oferir com a instruments per a l’adreça estratègica de les institucions», expliquen des de la direcció de l’acte.

Aquest seminari, que se celebrarà en ADEIT aquest divendres, «desitja contribuir» a enriquir la reflexió sobre els resultats de les activitats universitàries a Espanya

Aquest seminari «desitja contribuir» a enriquir la reflexió sobre els resultats de les activitats universitàries a Espanya a través d’informació i anàlisi per a mesurar el seu acompliment, tenint en compte els ensenyaments derivats d’experiències i pràctiques i reflexionant sobre el paper que juguen els rànquing a l’hora de millorar la capacitat del sistema universitari actual, per a així poder respondre a les demandes de la societat del coneixement i d’un model productiu que necessita basar-se «cada vegada més» en l’aprofitament del capital humà.

El seminari inclou en el programa de treball que desenvolupen la Fundació BBVA i el Ivie en aquest àmbit el resultat del qual més visible és l’elaboració des de fa cinc anys d’O-Rànquing que també ha generat diverses monografies sobre el funcionament i trajectòria del sistema universitari espanyol.

En aquesta jornada participaran experts d’universitats de tota Espanya com la Universitat de València, la Politècnica de València, la de Girona, la de Vigo i la de Granada els qui també debatran sobre el seguiment i la gestió de la empleabilidad dels titulats a través d’una anàlisi realitzada sobre les diferències entre universitats i les seues causes. El seminari està dirigit a responsables de l’estratègia, la programació i el funcionament de les institucions universitàries i les polítiques d’educació superior –públiques i privades- així com a persones interessades en les activitats universitàries i els processos d’inserció laboral, als analistes de polítiques educatives, professorat i mitjans de comunicació.

Més informació i inscripció en: Seminari Fundació BBVA – Ivie

Notícia publicada: 21/11/2017