Inici / Notícies
NOTíCIES

Íñigo Parra: «La clau de l’èxit empresarial està en les persones que ens acompanyen»

«El vertader èxit d’una empresa és ser sostenible per a sobreviure en el temps, perquè de nosaltres com a empresaris depèn la vida de molta gent». Est va ser un dels missatges principals de Íñigo Parra en la conferència de clausura de la 16ª edició del curs Qui pot ser empresari? de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València. El president i conseller delegat de Vossloh Espanya ha sigut el director acadèmic de la Càtedra en els últims dos anys i va a ser l’encarregat de pronunciar la conferència de clausura del curs. Un acte en el qual també van participar el president de la Càtedra, Carlos Pascual i la vicerectora de d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València Pilar Campins.

Segons Iñigo Parra, el model empresarial d’èxit es basa en tres pilars: la visió de negoci, la visió de govern i els valors. «La matèria primera d’un empresari, d’un directiu, són les seues persones, els seus treballadors», va assegurar Parra, qui va animar als estudiants que van rebre les seues diplomes de finalització de curs, a cercar a persones amb iniciativa i passió per a formar part d’un equip empresarial. «Tot empresari és emprenedor, però no tot emprenedor és empresari. És molt important comptar amb persones emprenedores, dinàmiques, amb idees en la nostra empresa», va dir Íñigo Parra, que va insistir que el bon govern de les persones en una organització empresarial pansa per la comunicació i el lideratge.

Íñigo Parra va dir als estudiants del curs Qui pot ser empresari? que no existeixen receptes ni fórmules secretes per al govern de les persones en un empresa: «Caminem cercant receptes per a tot, però en aquest punt no hi ha receptes ni regles, perquè cada persona és única. Cadascun de vosaltres és únic». Parra també va aconsellar als estudiants que estan pensant a desenvolupar un projecte empresarial, que vagen més enllà dels negocis en Internet. «Un país sense fàbriques és un país sense futur. Les fàbriques generen ocupació estable i arrels», va assegurar.

El president de la Càtedra de Cultura Empresarial, Carlos Pascual, va tancar l’acte agraint a Íñigo Parra la seua dedicació com a director acadèmic. També va recordar el suport dels patrons de la Càtedra, el treball dels professors i el suport de la Universitat de València. Carlos Pascual va animar als estudiants a aprofitar el moment econòmic actual. «Tinc el convenciment que esteu en el millor moment per a emprendre, sóc optimista i recordeu que mai manca finançament quan hi ha un bon projecte», va assegurar Carlos Pascual als 35 universitaris que han finalitzat enguany el curs Qui pot ser empresari?

 

Notícia publicada: 14/06/2015