Inici / Notícies
NOTíCIES

Quins seran el perfils mes demandats en 2020?

Les habilitats transversals que compartisquen tots els perfils, independentment del rang o formació, seran clau per als experts en recursos humans a l’hora de decantar-se per un candidat. Aquesta és una de les conclusions que es desprèn de l’informe Adecco sobre el futur del treball a Espanya, elaborat en col·laboració amb Opinno, que va ser presentat dilluns passat en la sessió de Dilluns amb Ocupació de la mà de Vïctor Tatay, director regional de ADECCO Llevant. En l’informe es realitza un estudi sobre el futur de les perspectives laborals a Espanya atenent als canvis evolutius que es produiran en els pròxims cinc anys

El 65% dels experts creu que l’automatització del treball destruirà ocupacions en un futur proper, encara que també crearà altres nous vinculats a noves formes de treball.
Com a conseqüència de la transformació del teixit productiu a Espanya, nous sectors lideraran la creació d’ocupació. Segons aquest informe, sectors com el tecnològic i d’I+D+I són els quals més ocupació generaran en els pròxims deu anys i els experts consultats en l’informe consideren que «el desenvolupament econòmic d’Espanya dependrà en gran part de la capacitat del país de generar coneixements científics, tecnològics i innovadors i de tenir un lideratge empresarial en I+D+I. Aquest gran repte estarà lligat a la transformació digital, a la rendibilitat del sector i a la creació de startups». En aquest sentit, una de les conclusions més destacables és que el 65% dels professionals de recursos humans comparteix que l’automatització destruirà llocs de treball tal com els coneixem en l’actualitat, però crearà en igual mesura altres diferents ampliant el ventall de possibilitats dels treballadors del futur.

Així mateix, amb l’evolució de perfils professionals, les competències i habilitats que les empreses cerquen entre els candidats estaran enfocades a habilitats transversals que compartisquen tots els perfils, amb independència de rangs, especificitats o formació concreta. Destaquen les habilitats de col·laboració, la gestió del canvi, les habilitats tècniques i d’orientació a resultats i les habilitats *interpersonales. També les habilitats internacionals, la gestió de la pròpia imatge i els valors socials seran determinants.

Notícia publicada: 14/03/2016