Inici / Notícies
NOTíCIES

Agustín Carreño: «La confiança en les persones és la base del lideratge»

«D’ara endavant va a ser molt difícil manar: empowerement i equipazgo seran claus». Així introduïa la seua intervenció Agustín Carreño Fernández, tinent coronel d’Infanteria i soci fundador de Liderware, encarregat d’inaugurar la 16ª edició del curs Qui pot ser empresari?

La seua conferència, titulada Liderant el canvi: empowerement i equipazgo, va acostar als assistents la importància d’exercir el lideratge empresarial en un context en què els valors clàssics de l’adreça han sigut desplaçats: «El líder sempre gestiona confiança i canvi. Tot el que mereix la pena requereix esforç. En la base de la gestió del lideratge està la confiança en les persones i el treball en equip, no la competició», sentenciava. La cultura de la miopia, assenyalava, en la qual es perd la perspectiva del llarg termini, ha sigut una de les causes que ha originat «la profunda crisi econòmica que estem travessant».

«La cultura del jo i del ja és tot el contrari a la sostenibilitat i l’ètica. La maduresa consisteix a pensar més enllà del teu jo personal», va afirmar. La gestió de la confiança i del canvi, així com l’obligatòria reflexió sobre el que tenim ara i com hem arribat fins a ací són qüestions clau per a la definició i engegada del lideratge empresarial, segons va assenyalar el soci fundador de Liderware .

El líder sempre gestiona confiança i canvi. Tot el que mereix la pena requereix esforç.
Agustín Carreño
Amb la conferència d’Agustín Carreño, celebrada en el Saló d’Actes d’ADEIT, es va inaugurar el curs Qui pot ser empresari?, que enguany presenta la setzena edició. En l’acte van estar presents Pilar Campins, vicerectora de Recerca i Política Científica de la Universitat de València, Carlos Pascual, President del Patronat de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat i Íñigo Parra, president de Vossloh i director acadèmic de Qui pot ser empresari? durant les edicions quinze i setze del curs.

Quaranta-un estudiants participaran enguany en la 16ª edició de Qui pot ser empresari?, un curs dirigit a alumnes d’últims cursos de la Universitat de València organitzat per la Càtedra de Cultura Empresarial. Fomentar l’esperit empresarial entre la comunitat universitària és la seua raó de ser. De la mà d’empresaris de reconegut prestigi, estudiants universitaris s’aproximaran a les experiències d’aspectes clau sobre la creació i adreça empresarial. Miguel Valldecabres, soci fundador de Soton Capital; Pedro López de Chocolates Valor; Carlos Rial, director comercial de Las Provincias o Jacobo Miquel Bartual, director d’operacions FLOS España, són alguns dels professionals vinculats a l’entorn empresarial de la Comunitat Valenciana que integren la nòmina dels professors d’aquesta nova edició.

Més informació:
16ª edició de Qui pot ser empresari?

Notícia publicada: 23/02/2015