Inici / Notícies
NOTíCIES

Bertomeu: «Invertir amb fórmules de cooperació pot fer grans els negocis»

Carlos Bertomeu, president de Air Nostrum i director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València ha manifestat durant l’arrencada del curs Qui pot ser empresari? que avui dia apostar per engegar un negoci en un sector emergent està molt bé però que «a través de fórmules de cooperació es poden fer grans negocis en mercats madurs en els quals aparentment hi ha menys recorregut».

Al llarg d’aquesta conferència inaugural, titulada «La cooperació empresarial com a estratègia d’introducció en mercats madurs», Bertomeu ha realitzat un repàs de la història de Air Nostrum, un exemple d’èxit de negoci de cooperació empresarial en un sector consolidat com és el de l’aviació.

El President de Air Nostrum, conscient que les escoles de negoci posen avui l’accent en la inversió i el desenvolupament projectes en sectors emergents, ha explicat als alumnes que es pot «començar negocis des de zero en sectors que ja estan fets, aliant-se amb socis que tenen un gran coneixement» afegint que el secret està a detectar «aspectes emergents en sectors que ja estan madurs, recorrent a fórmules de cooperació amb uns altres per a engegar-los».

«Operant en les rutes que ningú volia»
Air Nostrum va nàixer en el moment en el qual legalment es va permetre a altres operadors treballar en l’espai aeri «en aqueixos anys competíem amb altres companyies, que han acabat desapareixent, operant les rutes que ningú volia. Mirem al nostre al voltant per a veure com ho feien uns altres i intentem copiar el millor d’ells. Ens equivoquem molt però en altres coses encertem, avui som un dels millors operadors en el nostre sector», ha recordat.

Amb la conferència “La cooperació empresarial com a estratègia d’introducció en mercats madurs” ha donat començament el nou curs de Qui pot ser empresari?
Carlos Bertomeu ha detallat que el camp de negoci de Air Nostrum es basa fonamentalment en tres pilars. Un és el de dotar de capil·laritat al hub d’Iberia a Madrid, un altre és el de captar passatgers en els aeroports internacionals que estan a un màxim de tres hores de distància i en aerolínies de l’aliança contrària i, l’últim, és «operar vols transversals de ciutats europees i els nínxols inter illes». «Podem afirmar que la nostra relació amb Iberia és un exemple emblemàtic de WIN WIN, ja que tots dos tenim molt que perdre si les coses no ixen bé», ha afegit.

Bertomeu ha acabat la seua intervenció animant als alumnes a explorar aquest tipus de fórmules de negoci de cooperació a Europa «i en particular a Espanya ja que hi ha nombroses oportunitats per explotar».

A l’acte d’obertura de Qui pot ser empresari? han assistit Esteban Morcillo, rector de la Universitat de València; Mª José Mira, secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament; Carlos Pascual, president de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València i Alfonso Maldonado, President de la Fundació ADEIT.

 

Notícia publicada: 15/11/2016