Inici / Notícies
NOTíCIES

Mes de 100 participants de 21 països es donen cita en el 15 congrés de project management

Más d’un centenar de persones procedents de 21 països distints assisteixen aquesta setmana en ADEIT al 15th International Conference on Project Management and Scheduling (PMS), que ha estat inaugurat pels dos rectors de les universitats públiques de la ciutat de València, Esteban Morcillo, de la Universitat de València, i Francisco Mora, de la Universitat Politècnica de València (UPV).

A més d’ambdós rectors, en l’obertura del congrés han participat Ramón Álvarez Valdés, professor de la Universitat de València; Jan Weglarz, professor de la Universitat de Poznan; i Rubén Ruiz, professor de la Universitat Politècnica de València. «Esperem que la interacció i la col·laboració siguen dues dels punts clau que servisquen com base per a aquest congrés», ha assenyalat Ramón Álvarez, en relació als objectius d’aquesta trobada, que ja es va celebrar a València 2002.

Els congressos PMS cobreixen dos grans àrees d’investigació, Project Management d’una banda i Scheduling per un altre. Aquests camps d’investigació estan en continu desenvolupament, tant pel que fa als problemes, que les noves tecnologies plantegen cada dia, com a les tècniques de resolució. En referència a aquesta constant evolució, el rector de la UPV ha subratllat que el repte que suposa analitzar els últims avanços en aquests àmbits. «És un repte organitzar una conferència així. Aquest tema pot aplicar-se a tots els àmbits de la nostra vida. El repte és actualitzar-se cada vegada que iniciem un nou projecte», ha assenyalat Francisco Mora.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha subratllat la potència de les universitats públiques de la ciutat de València en matèria d’innovació i ha posat l’accent en l’estreta col·laboració entre la Universitat de València i la UPV, que ha permès la celebració d’aquest congrés de nou a València.

Morcillo: «La Universitat i la UPV representen una força molt important en investigació i desenvolupament en moltes parts del món»
A més, el rector de la Universitat de València ha ressaltat la importància del finançament dels sponsors, que suposa un 50% del finançament total, i sense la qual –ha assenyalat– no seria possible la realització de la conferència.

Però la conferència no suposa únicament un punt de trobada entre professionals i investigadors del sector, sinó que va més enllà. S’organitza una competició d’estudiantes en la qual es desenvolupen actualment més de 18 projectes i que, en paraules del rector de la Universitat de València, «és molt important per a incloure als estudiants en la investigació».

El programa social és també una part molt important del meeting, així com els continguts exposats, com per exemple la primera exposició titulada ‘L’estat de l’art en el Project Scheduling proactivo/reactiu’ que exposa l’expert en Project Management Erik Demeulemeester.

El 15 congrés contarà, entre uns altres, amb la presència de René de Koster, de la Erasmus University de Rotterdam, expert en Scheduling; i Rafael Martí, de la Universitat de València, expert en Algorismes Metaheurístics. La clausura de la conferència tindrà lloc divendres que ve 22 d’abril.

Mes informació:

15th International Conference on Project Management and Scheduling (PMS)

Notícia publicada: 20/04/2016