Inici / Notícies
NOTíCIES

La història d’ADEIT contada pels seus protagonistes

Els rectors de la Universitat de València, Ramon Lapiedra, Pedro Ruiz, Francisco Tomás i Esteban Morcillo, i els presidents del Consell Social i d’ADEIT des de 1987 fins a l’actualitat, Antonio Rico i Carlos Pascual han oferit la seua visió sobre la cooperació universitat-empresa amb motiu del 25 aniversari d’ADEIT en un vídeo que recull la trajectòria d’aquesta entitat en aquests anys.

Una bona decisió històrica
Una relació, la de generar vincles entre la Universitat de València amb el seu teixit productiu, «absolutament puntual i d’iniciatives particulars», com ha indicat el rector de la Universitat de València entre els anys 1984 i 1994, Ramon Lapiedra que contínua explicant que, per això, «crear un organisme específic per a una funció tan complicada i, alhora, tan necessària va ser una bona decisió». Per la seua banda, el primer president d’ADEIT, Antonio Rico, ha recordat que ADEIT ha estat «molt útil en la mesura que ha contribuït a que aquesta relació millorara». En aquest mateix sentit s’ha expressat l’actual president d’ADEIT i del Consell Social, Carlos Pascual, que ha qualificat a ADEIT com un instrument «molt útil i sobretot que té molt recorregut i per descomptat la universitat el valora molt positivament, és conscient del que ADEIT representa per a ells, i el món empresarial cada vegada també més».

Queda molt camí per fer

Queda per tant molt camí per fer i benvinguda siga qualsevol ocasió en la qual puguem eixir a dir que necessitem més Universitat i més empresa en la societat.
Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo
Però, com ha precisat el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, «seria un error pensar que ja hem arribat, que ja ho hem aconseguit, que ja tenim una relació universitat-empresa, que no ens hem de preocupar més perquè això seria una equivocació». «Queda per tant molt camí per fer i benvinguda siga qualsevol ocasió en la qual puguem escenificar i eixir a dir que necessitem més Universitat i més empresa en la societat especialment en aquests temps de crisis», ha puntualitzat el rector.

Per la seua banda, tant Pedro Ruiz, rector de la Universitat de València entre 1994 i 2002, com Francisco Tomás, rector entre 2002 i 2010, han coincidit en afirmar d’ADEIT que es tracta d’una institució al servei de la societat i del desenvolupament econòmic. Una entitat «que treballa per a l’entorn social i l’entorn socioeconòmic», com indica Pedro Ruiz. En paraules de Francisco Tomás, en un moment com l’actual «és difícil trobar una quantitat de coneixement tan gran per a poder ser aprofitada en la generació de riquesa. Jo crec que sense que ho diguen així els estatuts, açò és un dels elements bàsics de l’existència d’ADEIT, és a dir, aprofitar concretament tota la quantitat de coneixement de matèria grisa que tenim a la Universitat».

La història d’ADEIT contada pels seus protagonistes
https://vimeo.com/65714792